Privatni album
Vremeplov

'Ne mogu prežaliti': Plesna legenda nekad je imitirala britansku ikonu, i danas 'plaća' za tu odluku

Osnivačica zagrebačkog plesnog studija, poznata po koreografijama za brojne hitove iz 80-ih, i u 62. godini pleše s istom strašću kao u mladosti, kad je imala frizuru kao britanski pjevač Limahl i šminkala se kao Twiggy. Za magazin Gloria otkriva svoje beauty grijehe iz prošlosti.

Idol ljepote

Kao i mnogim tadašnjim djevojkama, i meni je u mladosti idol bila britanska manekenka Twiggy, pa sam po uzoru na nju crnom olovkom iscrtavala oči. Koristila sam make-up kozmetičkog brenda Rimmel - sjenila jarkih boja te narančaste ili koraljne ruževe, kakvi su 80-ih godina bili u trendu. Zapravo, iste nijanse ruževa koristim i danas, samo kozmetičke kuće MAC. Jedino ne mogu prežaliti što sam zbog tadašnje mode pretjerano čupala obrve pa su mi danas rijetke i slabe.

Koreografija vitalnosti

Plešem cijeli život, i danas s istom strašću kao u vrijeme mojih najintenzivnijih nastupa, a 80-ih sam plesala u gotovo svim HRT-ovim zabavnim emisijama. I premda već 35 godina vodim svoj plesni studio, kroz koji su prošle generacije talentiranih plesača i plesačica, nisam se umorila od pedagoškog rada te jedva čekam 1. rujna i početak nove sezone. Ponovno vodim četiri grupe polaznika, školsku djecu i mlade.

Tajna moje vitalnosti je u pokretu, a svaki dan prehodam barem osam kilometara. U menopauzi sam nabacila nekoliko kilograma, no dobro se osjećam malo zaobljena. Ne mogu svi biti mršavi. Netko mora biti i lijep.

Split 21082020  
Edita Cebalo ,vlasnica plesnog studija, snimljena u svojoj vikendici u Brelima                                                                Foto : Sasa Buric  / Cropix
Saša Burić / Hanza Media
I nakon 35 godina iznimno intenzivne i uspješne karijere, Edita se raduje novim generacijama u svom kultnom plesnom studiju.

Od ježa do paža

Moja prirodna boja kose je kestenjasta, no već s 14 godina sam postala plavuša. Negdje potkraj 70-ih počela sam odlaziti u tada popularni frizerski salon Mile Višnjić, koja i dandanas osmišljava frizure Josipi Lisac, a ja sam joj tada bila model i muza te joj dopuštala da s mojom kosom radi što god poželi. Godinama me šišala poput pjevača britanske grupe Kajagoogoo pa sam u svojim dvadesetima bila prepoznatljiva po toj ludoj jež frizuri. Danas mi, zbog čestih treninga i lakšeg održavanja, najviše odgovara takozvana paž frizura. Sama sam svoj majstor, isfeniram se u tren oka.

Zagreb, 200219.
Meduliceva.
Plesni centar Edite Cebalo.
Na fotografiji: Edita Cebalo.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / Hanza Media
Danas je Edita Cebalo u svojoj beauty rutini većinski sama svoj majstor - lako sama postiže idealnu frizuru i make-up.

Puderaste mirisne note

Razigrane sam prirode i ne vežem se uz trendove, baš kao svaki horoskopski Blizanac. Ipak, godinama sam vjerna francuskoj manikuri i jednom parfemu Narciso Rodriguez - Narciso u crnoj ediciji. Puderasti mirisi uvijek su bili moj prvi izbor.

Koralji kao zaštitni znak

Kad sam 1981. diplomirala kineziologiju, roditelji su mi darovali Cartier ogrlicu i narukvicu. Otada nosim nakit samo od plemenitih metala i dragog kamenja - dosta rubina i briljanata sam naslijedila od majke, no to prstenje za mene ima veću emotivnu vrijednost nego materijalnu. Nosim ih često, a kao svaka Dalmatinka - i koraljne naušnice.

Čitajte i:

Mirjana Bohanec-Vidović sjeća se 'ludih' sedamdesetih: 'Već sam se s 12 počela šminkati'

Jelena Miholjević o estetskoj operaciji kojoj se podvrgnula: 'Bila je to jedna od najboljih odluka'

Modni vremepolov: Celine nas novom kolekcijom podsjeća zašto volimo lude 70-e godine

VREMEPLOV LJEPOTE: Prisjetili smo se kako su Ana Gruica, Žanamari i Monika Sablić izgledale na izboru za miss prije 20 godina

Linker
17. travanj 2024 11:59