nema više žeđi

Muči vas suha koža tijela nakon ljeta? Ovih pet losiona uspješno će je oporaviti

Da bi suhoj koži vratili mekoću i sjaj, potrebno je primijeniti nekoliko koraka njege, a posljednja je jednako važna kao i prva - mazanje losionom s hranjivim sastojcima.

Jedna od najčešćih pojava nakon završetka ljeta je suha koža i to ne samo lica, već i cijelog tijela. Više pažnje najčešće posvećujemo licu i možemo ga dovesti u red raznim hidratantnim serumima, kremama i tretmanima, dok koža tijela često ostaje zanemarena.

Najlakše je samo istuširati se i tu i tamo namazati nekim supermirišljavim losionom, ali dugoročno ovakva navika nipošto nije dobra za lijep izgled i zdravlje kože tijela. Svaka je koža drugačija - nekima je tijekom cijele godine sjajna i hidratizirana, dok na drugu utječu čak i male oscilacije temperature.

Ako spadate u ovu drugu skupinu i muči vas perutanje i jako suha koža, možete joj pomoći promjenom rutine njege.

image

Nanošenje losiona odmah nakon tuširanja važan je korak za ljepotu kože cijelog tijela.

DEPOSIT PHOTOS

Za početak, izbacite iz upotrebe agresivne gelove, pjene i sapune i zamijenite ih uljnim preparatima. Ulja u preparatima za kupanje i tuširanje neće kožu dodatno isušiti, već joj pružiti bogatu njegu i hidirataciju.

Ako vas muče prištići na leđima i drugim dijelovima tijela, tuširajte se proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu i ureju - prva će smiriti upale i spriječiti nastanak novih prištića, a ureja će vratiti i zadržati vlažnost kože.

Osim toga, važan je i redovit piling - provodite ga jednom do dva puta tjedno, nježnim kružnim pokretima kako biste maknuli mrtvu kožu i dali vašem tijelu da diše. Odmah nakon tuširanja namažite se bogatim losionom, osmišljenim upravo za dehidriranu i suhu kožu.

Mi imamo nekoliko prijedloga proizvoda koje u beauty svijetu naprosto obožavaju.

image

CeraVe Hidratantni losion za suhu do vrlo suhu kožu, Ljekarna Coner, 89,31 kn, 11,85 €.

CERAVE

CeraVe dnevni hidratantni losion

Pouzdan "klasik" sadrži hijaluronsku kiselinu i tri esencijalna ceramida. Lagan je, brzo se upija, obnavlja kožnu barijeru i pomaže joj zadržati prirodnu razinu vlažnosti. Bez mirisa je i ulja, nekomedogen je i ne iritira, tako da neće izazvati reakciju na izrazito suhoj ili ispucaloj koži. Koristite ga od glave do pete - može i na lice.

image

Drunk Elephant Sili Body Lotion, Cult Beauty, 156 kn, 20,80 €.

DRUNK ELEPHANT

Drunk Elephant Sili Body Lotion

Ovaj losion je veganski i cruelty-free te sadrži moćnu mješavinu pet različitih ceramida koji podupiru barijeru kože i štite od gubitka vlage, dok je marula i shea maslac, skvalan i aminokiseline hidratiziraju i jačaju. Također sadrži mješavinu antioksidansa dobivenih iz voća koji štite od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, a pH vrijednost od 4,2 je pogodna za kožu.

image

Nécessaire The Body Lotion, SpaceNK, 251 kn, 32,50 €.

NéCESSAIRE

Nécessaire The Body Lotion

Nécessaire losion je prepun sastojaka koji su dobri za vas: vitamin B3 (niacinamid) vlaži i štiti površinu kože, dok vitamini A, C i E te omega 6 i 9 njeguju kožu antioksidansima. Njegova luksuzna mješavina ulja marule, cacay i livadne pjene dubinski hidratizira, ali se i super brzo upija.

image

Eucerin Urea Repair Plus losion za tijelo sa 10% ureje i ceramidima, Ljekarna Coner, 157,30 kn, 20.88 €.

EUCERIN

Eucerin Urea Repair Plus losion

Ovaj bogati, ali lako upijajući losion za tijelo duboko hidratizira i umiruje napuklu, perutavu, izrazito suhu kožu sklonu svrbežu. Odličan je i za dijabetičare jer olakšava simptome suhe kože nastale zbog dijabetesa.

image

Kiehl‘s Creme de Corps, Kiehl‘s, 230 kn, 30,53 €.

KIEHL‘S

Kiehl‘s Creme de Corps

Kiehl‘sov losion voljen je još od osamdesetih i to en bez razloga. Sadrži kakao maslac, ali je potpuno nemastan te je obogaćen beta-karotenom i skvalanom. Ova moćna kombinacija ostavlja kožu elegantno mekom.

Linker
25. travanj 2024 21:26