radi čuda

Muče vas mrlje, bore i akne? Riješit će ih novi hit sastojak u njezi kože

Poznata adaptogena biljka, koja se koristi već stoljećima, stvara ravnotežu iznutra, ali i izvana.

Ashwagandha je jedna od najpoznatijih ayurvedskih biljaka te se naširoko koristi kao dodatak prehrani i u druge medicinske i zdravstvene svrhe. Ova biljka, točnije grm, pripada kategoriji rasayana - pomlađivača organizma, zbog čega se probila i u svijet ljepote i kozmetike.

Ona je i poznati adaptogen jer utječe na endokrini i živčani sustav i pomaže u postizanju ravnoteže u organizmu, čime posljedično utječe i na smanjenje stresa.

Ashwagandha, koja se još naziva indijski ginseng ili zimska trešnja, ima učinkovita antimikrobna, antioksidativna i protuupalna svojstva koja pomažu u zaštiti kože od različitih oblika infekcija, oštećenja i reakcija i ono najbolje - može se koristiti na svim tipovima kože.

Odlična protiv hiperpigmentacija

Nekoliko čimbenika kao što su pretjerano izlaganje suncu, hormonska neravnoteža, trudnoća, loš način života i određena medicinska stanja mogu uzrokovati prekomjerno stvaranje melanina u koži. Ashwagandha može učinkovito kontrolirati prekomjernu proizvodnju melanina u koži, čime pomaže u liječenju hiperpigmentacije.

image

Ashwagandha je vrlo moćna adaptogena biljka.

GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Smiruje akne

Ova biljka uspješno kontrolira proizvodnju viška sebuma i sprječava njegovo taloženje u koži. Sadrži kemijske spojeve vitanolide koji pomažu u dubinskom čišćenju prljavštine i drugih nečistoća s kožnog tkiva, čime se sprječava nastanak različitih vrsta akni.

Tretira kožne alergije

Ashwagandha protuupalnim djelovanjem i djelovanjem na zacjeljivanje rana također pomaže u borbi protiv raznih kožnih oboljenja kao što su psorijaza, ekcemi, atopijski dermatitis, leukoderma i slično. Dakle, smiruje crvenilo i tretira kožu pod stresom.

Usporava starenje kože

Budući da je bogat izvor antioksidansa, ashwagandha je sjajna i u borbi protiv znakova starenja kao što su fine linije, bore, tamne mrlje jer produljuje životni vijek zdravih stanica kože povećanjem aktivnosti jedinstvenog enzima telomeraze. Također, ashwagandha sadrži alkaloide koji pomažu u ublažavanju stresa i tjeskobe snižavanjem razine kortizola te utječe na proizvodnju kolagena, čija razina s godinama opada.

Kako biste uveli ovu moćnu biljku u svoju rutinu njege kože, donosimo nekoliko prijedloga u kojim je proizvodima možete naći.

image

Herbivore Emerald Deep Moisture Glow Oil ulje, Space NK, 388 kn/50.50 €

HERBIVORE
image

Dr Dennis Gross Skincare B3Adaptive Superfoods Stress Repair krema, Cult Beauty, 618 kn/82.40 €

DR DENNIS GROSS
image

Youth To The People Adaptogen Deep Moisture Cream, Cult Beauty, 126,75 kn/16,90 €

YOUTH TO THE PEOPLE
image

Grown Alchemist Detox Toner, Notino.hr, 346,20 kn/45,95 €

GROWN ALCHEMIST
image

Forest Essentials Ayurvedic Soundarya Advanced Serum, Look Fantastic, 491,30 kn/65,50 €

FOREST ESSENTIALS
Linker
14. travanj 2024 10:53