ljetni đir

Želite postići svjež izgled uz minimalno šminke? Isprobajte kremasta i tekuća rumenila

Matirani izgled već neko je vrijeme ‘out‘, a ljetne vrućine ne podnose slojeve make-upa. Rumenila kreamastijih tekstura daju onaj poznat ‘vlažan‘ izgled uz vrlo malo truda.

Kao što je Barbiecore hit trend u modnom svijetu, tako su kremasta i tekuća rumenila ponovno "it" u svijetu ljepote. Vladavina rumenila u kamenu je, moramo priznati, gotova, barem za ovu sezonu, jer težimo što prirodnijem izgledu. Upravo za to su rumenila kremastih tekstura stvorena.

Ljeti su idealna za postizanje glam izgleda jer se lako mogu stopiti s podlogom te ne privlače svu pažnju na sebe, već licu daju dozu odmornosti i svježine.

Kremasta i tekuća rumenila u sebi obično imaju i neke hidratantne sastojke pa će najbolje odgovarati suhoj koži koja i inače zahtijeva bogatiju njegu, no odgovarat će i mješovitoj te masnoj.

Čitajte i: Za ljubitelje minimalizma: Prozirni eyeliner novi je hit u beauty svijetu, evo kako ga napraviti

Kako se nanosi kremasto rumenilo?

Kremasto rumenilo nanosi se nakon tekućeg pudera i korektora, ali nikako nakon pudera u prahu jer se tada kremasto rumenilo može zalijepiti za puder i nećete ga moći izblendati, a upravo je blendanje kremastih make-up proizvoda od velike važnosti jer se jedino tako mogu lijepo stopiti s kožom.

Na obraze ga nanesite prstima ili kistom za tekuće proizvode zvanim "bockalica", a prepoznat ćete ga po dvobojnim dlačicama koje su crne na dnu i bijele na vrhu. Dlačice su rijetko raspoređene što omogućuje da se njime kremasto rumenilo nježno raspoređuje po koži bez mrljanja.

Kako su ova rumenila jako pigmentirana, potrebna vam je mala količina za postizanje prirodnog looka.

Rumenilo nanesite na vrhove obraza te ga blendajte prema gore duž obraza. Ako ste slučajno nanijeli previše, blendajte i blendajte dok ne postignete željeni look.

Zbog kremaste teksture ovakvo rumenilo možete jednostavno koristiti u druge svrhe i uštedjeti prostor u vašoj kozmetičkoj torbici. Nemojte se bojati eksperimentirati - stavite malu količinu na kapke kako biste ih naglasili, a možete ga nanijeti i na usne umjesto ruža.

image

Bobbi Brown Pot Rouge For Lips & Cheeks, Notino.hr, 369,93 kune.

BOBBI BROWN
image

Armani Neo Nude ABlush rumenilo, Douglas.hr, 359 kuna.

ARMANI
image

Charlotte Tilbury Beauty Light Wand, Cult Beauty, 245,25 kuna.

CHARLOTTE TILBURY
image

Rare Beauty Soft Pinch tekuće rumenilo, Space NK, 174 kune.

RARE BEAUTY
image

Makeup Revolution Superdewy tekuće rumenilo, Notino.hr, 61,80 kuna.

MAKEUP REVOLUTION
image

NARS Liquid Dolce Vita Blush, Cult Beauty, 247,50 kuna.

NARS
image

Illamasqua Colour Veil, Notino.hr, 181,48 kuna.

ILLAMASQUA
image

Max Factor Miracle Sheer Gel rumenilo u sticku, Notino.hr, 57,22 kune.

MAX FACTOR
Linker
17. travanj 2024 19:57