Victoria Beckham
BEZ TEKUĆINE

Zašto sve više žena koristi suhe sheet maske, a mokre baca u smeće?

Baš kad smo otkrili odlične učinke maramica natopljenih aktivnim sastojcima, odnosno sheet maski, na tržištu se pojavio sličan tip maski samo bez ikakve tekućine. Mnoge beauty entuzijastice uvrstile su ih u rutinu njege kože, ali isplati li ih se koristiti?

Posljednjih nekoliko godina žene su se pomamile za takozvanim sheet maskama, odnosno maramicama natopljenim raznim serumima za hidrataciju, učvršćivanje, protiv akni ili pak za umirivanje kože sklone crvenilu.

Taman kad smo ih uvrstili u rutinu njege kože, na tržištu se pojavila njihova suha verzija. Iako je na prvi pogled teško zamisliti da ove maske išta rade, postale su popularnije od mokrih sheet maski jer su prije svega praktičnije za koristiti.

Pravo iznenađenje vezano uz ove maske jest činjenica da ih je 2016. prvi osmislio kanadski brend Nannette de Gaspé u verzijama za lice i tijelo. Nedugo zatim ih je i Charlotte Tilbury uvrstila u asortiman svog istoimenog brenda, baš kao i još neki brendovi.

Isplati li ih se koristiti?

Osim što ne kapaju, djeluju na način da ispuštaju aktivne sastojke u kožu pomoću tjelesne topline ili masiranjem lica preko njih, čime se poboljšava i cirkulacija. Suhe su na dodir, ali ovakve sheet maske pružaju iznimnu hidrataciju te popunjavaju bore i fine linije.

Aktivni sastojci prodiru u kožu tijekom razdoblja od čak osam sati, iz čega možemo zaključiti da su njihovi učinci jači i dugotrajniji od mokrih verzija koje se većinom sastoje od vode i glicerina.

Suhe sheet maske se koriste baš kao i mokra verzija - nakon temeljitog čišćenja i toniziranja kože, stavite masku na lice, lagano ga masirajte par minuta te pustite neka djeluje ukupno 15 minuta. Još jedna prednost ovih maski jest ta da ih možete koristiti nekoliko puta jer su svi aktivni sastojci u njoj, a ne ostaju unutar vrećice. Dakako, nakon korištenja masku pospremite u vrećicu u kojoj ste je kupili kako se ne bi osušila.

Isprobajte neke od ovih suhih sheet maski:

Charlotte Tilbury
Charlotte Tilbury dry sheet mask, Cult Beauty, 149,40 kuna

Vichy
Vichy LiftActiv Micro Hyalu Patches za okoloočno područje, Feel Unique, 135,90 kuna

Add-on Beauty
Add-on Beauty Skin Detox Dry Mask, Add-on Beauty, 135,90 kuna

Nannette de Gaspé
Nannette de Gaspé dry sheet mask, Nannette de Gaspé, 756 kuna

Swiss Clinic
Swiss Clinic Face Dry Mask, Swiss Clinic.co.uk, 323,70 kuna

Trish McEvoy
Trish McEvoy Dry Sheet Mask, Liberty London, 182,60 kuna

Linker
24. travanj 2024 22:04