Bella Hadid
 Daniele Venturelli/Getty Images
NOVE THENIKE

Za blistav ten ključni igrač je highlighter, pronađite idealan za sebe

U postizanju dugotrajne blistavosti tena ključan igrač je - highlighter: inspirirajte se vodičem kroz nove tehnike nanošenja te pronađite idealan tip za sebe

Od svih make-up trendova viđenih na proteklim Tjednima mode, dominantan je takozvani novi mat finiš na koži prožet sjajnim, ali neupadljivim česticama. Uz to, proljetni hit je i naizgled vlažan sjaj, a vizažisti na revijama dizajnerice Victorije Beckham i kuće Max Mare kombinirali su tekuće i kremaste teksture za postizanje mladenački blistavog tena. Make-up pravila za savršen Instagram selfie nalažu pak da je na licu poželjan gotovo zrcalni odbljesak.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 18: Make-up backstage ahead of the Erdem show during London Fashion Week February 2019 at the National Portrait Gallery on February 18, 2019 in London, England. (Photo by Ian Gavan/BFC/Getty Images)
Getty Images

Zaključak koji se nameće jest da je u nadolazećim sunčanim danima najpoželjniji proizvod u kozmetičkoj torbici - highlighter, a nove kolekcije šminke bogate su “modelima” različitih tekstura - od kamene do tekuće.

BLJESAK IZ KAMENA

Highlighter u kamenu najjednostavniji je za upotrebu, a nanosi se kistom. Idealan je za postizanje vrlo intenzivnog sjaja, stoga je efekt koji ostavlja na licu vrlo upadljiv. No ako se nanese u tankom sloju, može ostaviti i vrlo decentan dojam, a jedno je sigurno - i oni manje vješti s kompaktnim highlighterom ne mogu pogriješiti.

U kamenu 245 kn TOO FACED

Highlighter u kamenu 36,99 kn REVOLUTION

Luxe Highlighting Brick Light Shimmer, nijansa Pink Nude 275 kn KARL LAGERFELD + MODELCO

Space Baby 222,99 kn OFRA

TEKUĆA BLISTVOST

Daje takozvani sjaj “iznutra” jer na koži ostavlja posve prirodan dojam, a osim što se može utapkati prstima, može se i pomiješati s tekućim puderom - za ujednačeno sjajan ten. Spretniji se mogu odvažiti te ga nanijeti kistom ili spužvicom, no prstima se ipak najlakše “blenda”, odnosno zamagljuju vidljivi prijelazi. Doduše, tekuće highlightere treba izbjegavati u kombinaciji s puderom izrazito mat teksture ili onima “praškastima” na površini kože jer može napraviti neuredan dojam podloge.

Emulzija s bisernim česticama 279 kn LANCOME

Insta Perfect tekući highlighter 29,90 kn ESSENCE

STICK & KREMASTI

Kremasti koži daju “vlažan” izgled čak i kad se koriste u kombinaciji s mat puderima. Najbolje se nanose prstima ili tapkanjem spužvicom, a highlighteri u sticku mogu se i direktno aplicirati. Nepraktičan su izbor za blendanje nanesu li se na vrlo tekuće ili pak vrlo praškaste podloge - jer su pregusti - pa je s njima najbolje ići polako i strpljivo.

Aura Dew mousse s bisernim česticama 275 kn SHISEIDO

Touche Éclat u sticku 369 kn YVES SAINT LAURENT

Linker
22. travanj 2024 19:39