Lancome/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
prirodni čarobnjak

Van radara, ali čini čuda: Zašto beauty insajderi obožavaju tamanu ulje

Liječi prištiće, zacijeljuje rane, hidratizira bez greške i potiče proizvodnju kolagena? Nije čudo što se tamanu ulje, u službi ljepote, u Aziji i Africi koristi već stoljećima. Doznajte sve o ovom ulju koje bi, prema predviđanjima stručnjaka, moglo postati novi veliki hit!

U svijetu ljepote njegovanje kože uljima nije novost. Dapače, biljna ulja koriste se već tisućljećima, a svako malo neko ulje postaje must-have proizvod bez kojeg zaljubljenice u prirodnu kozmetiku ne mogu živjeti.

Blagodati ricinusovog, maslinovog, kokosovog i avokado ulja, već su svima dobro poznate, no samo pravi beauty insajderi koriste fantastično ulje biljke koja još nije stekla svoju 'novu' popularnost.

Riječ je o ulju biljke tamanu, koje se od davnina koristi u afričkoj i azijskoj kulturi. Gusto je i tamnozelene boje, a u kozmetičkim se proizvodima može pronaći i pod nazivom Calophyllum inophyllum.

Zašto koristiti tamanu ulje?

Bye Bye prištići

Poput već navedenih ulja, tamanu ulje ima bogata hidratantna svojstva, no još je važnije što je puno antioksidansa i što umiruje upalne procese pa je idealno za kožu sklonu prištićima.

Pomaže i pri zacjeljivanju kože pa je iznimno djelotvorno pri liječenju ožiljaka, ali zbog antibakterijskih svojstava, koristi se i kao tretman protiv akni u odrasloj dobi.

Anti-age čudo

Istraživanja su pokazala da tamanu ulje potiče proizvodnju kolagena, koji se s vremenom gubi iz naše kože, zbog čega se pojavljuju znakovi starenja kao što su gubitak elasticiteta i bore.

Spašava kožu koja je previše boravila na suncu

Tamanu ulje sadrži antioksidanse pa je odlično i za njegu kože koja je umorna i puna pjega zbog pretjeranog izlaganja suncu.

Tko ne bi smio koristiti tamanu ulje?

Žene i muškarci koji su alergični na orašaste plodove niakko ne bi smjeli koristiti tamanu ulje, upozoravaju stručnjaci.

Čitajte i...

Hrvatski recepti za uspjeh: Oni ne čekaju bolje dane, stvaraju ih sami

Svi žele 'staklenu put': Futuristički proizvodi poput prozirnog pudera nova su realnost

Upoznajte biljni keratin - super sastojak za obnovu suhe i oštećene kose

Linker
17. travanj 2024 11:01