Ljepota osmjeha

Usne za poželjeti: I za vrijeme pandemije i ispod zaštitnih maski moramo brinuti za njih

Donosimo vodič za njegu usana, kao i posljednje novitete iz svijeta kozmetike za taj najosjetljiviji dio našeg lica.

Lice prekriveno maskom nije izlika za zapostavljanje njegova najnježnijeg dijela, a nove generacije proizvoda imaju višestruku ulogu: dubinski ih hidratiziraju i uljepšavaju te ih čine i vizualno punijima.

image
Njegujuće sjajilo s uljem jabuke 118,90 kn Melvita
PROMO

Osim nezdravim navikama - poput pušenja ili pretjeranog izlaganja suncu - starenje usana intenzivira se i nebrigom. Kod onih nonšalantnijih, ona je pojačana u posljednjih godinu dana - otkako nam je više od polovice lica pod maskom i skriveno od pogleda.

No, kao i sve u životu, i usne treba njegovati zbog sebe pa izlika “da ih ionako nitko ne vidi” naprosto ne “pije vodu”.

image
Cold Cream njegujući balzam 43,65 kn, Avène
PROMO

Njega počinje iznutra

Za početak, to treba činiti iznutra ispijajući dovoljne količine vode te konzumirajući hranu bogatu kolagenom, poput ribe, zelenog povrća (brokula, blitva...) i bobičastog voća.

image
Manekenka Irina Shayk zaštitno je lice kampanje za novi anti-age tretman brenda Mimi Luzon, koji sadrži listiće 24-karatnog zlata.
THE MEGA AGENCY

Čitajte i: Anti-aging inovacije: Snažno u borbi protiv bora i mrlja

Čitajte i: Vitamin C najguglaniji je sastojak svih vremena: Zašto je ključan u njezi kože i kako ga pravilno koristiti

Osim toga, zaboravite na slamke - nepotrebno stiskanje usana stvara sitne brazde na koje genetski niste bili predodređeni.

image
Mimi Luzon, s listićima 24-karatnog zlata
PROMO

A opći dojam izvana popravljaju proizvodi nove generacije koji igraju više uloga - hidratiziraju, čine ih vizualno punijima pa čak i stavljaju malo boje. Sjajila pritom nisu nimalo ljepljiva, već imaju uljnu teksturu, a balzami su pojačani sastojcima koji se inače koriste u kremama za ruke, izloženima vjetru i hladnoći.

image
Love Pack dvostruka doza njege 24,90 kn, Rosal
PROMO

Novost na globalnom nivou je pak zlatni tretman Mimi Luzon koji se sastoji od revitalizirajuće maske obogaćene listićima 24-karatnog zlata, shea maslacem te vitaminima C i E.

image
Le Rose Perfecto tekući balzam s ružičastim paprom koji usne čini blago vizualno punijima 233,10 kn, Givenchy.
PROMO
image
Lip Up booster s hijaluronskom kiselinom 139 kn, Novexpert.
PROMO
Linker
18. travanj 2024 17:36