IMAXtree
BEAUTY

Upečatljive nijanse na očima i usnama dominiraju modnim pistama

Tjedni mode većinom nam pokažu kakav će make-up prevladavati iduće sezone. Prošle godine to je bio ruž za usne u boji šljive, a prijašnjih sezona dominiralo je plavo sjenilo, dok su godinu ranije svi vizažisti prihvatili ružičastu kao hit sezone. Ipak, ovog puta su stvari malo drugačije: proljetnim make-upom ne dominira niti jedna boja. Vizažisti su se ovog puta poigravali svijetlim, upečatljivim bojama na očekivanim, ali i neočekivanim mjestima.

Na Milanskom tjednu mode vizažist Thomas De Kluyver za reviju kuće Salvatore Ferragamo odabrao je jarke nijanse. Modeli su pistom prošetali s prugama u narančastoj i crvenoj boji ispod obrva.

– Ove sezone Ferragamo je ponovno predstavio svoje cipele u svim bojama pa sam se želio osvrnuti na to i u make-upu – otkrio je poznati vizažist koji je oči dodatno naglasio sjajilom, neizostavnim beauty preparatom ove modne sezone.

IMAXTREE

IMAXTREE

IMAXTREE

Osim crvene, narančaste i žute, na Tjednu mode u Milanu dominirao je color-block make-up. Na reviji kuće Max Mara vizažist Tom Pecheux iznenadio je šminkom na obrazima. Brzim potezima kista nanio je boju na jagodice koristeći kist za konturiranje s ispupčenim vlaknima kako šminka ne bi bila prejaka, već lagana i prozračna.

IMAXTREE

IMAXTREE

IMAXTREE

Na reviji kuće Marco de Vincenzo vizažist Terry Barber odabrao je tradicionalniji pristup: koristio je samo ruž i to upečatljiv mat ruž iz nove kolekcije kozmetičke kuće MAC, koristeći svaku nijansu osim bež i nude.

IMAXTREE

IMAXTREE

Obilje jarkih boja vizažisti su nanosili na očekivana mjesta poput kapaka i usana, ali u neuobičajenim bojama. Na Tjednu mode u Londonu dominirala su narančasta i zelena sjenila na reviji kuće Versus Versace, dok je Topshop odabrao ispranu crvenu.

IMAXTREE

IMAXTREE

IMAXTREE

IMAXTREE

Morat ćemo pričekati Tjedan mode u Parizu da vidimo hoće li se trend nastaviti, ali za sada je poruka jasna: odaberite upečatljivu boju, bilo koju svijetlu boju i stavite je na oči ili usne. Sve dok birate jednu od duginih boja, ne možete pogriješiti.

Linker
26. rujan 2022 22:25