s modnih pista na ulice

Tako nosivi, tako chic: Najveći make up trendovi jeseni 2020. naprosto će vas oduševiti

Za atraktivan i trendi izgled lica nije van potrebna hrpa nove šminke ni ruke vještog vizažista. Vruće make up trendove za aktualnu sezonu lako ćete ponoviti sami, u udobnosti svoje kupaonice.

Nemojte dozvoliti da vam ten bude tmuran i siv poput jeseni u koju smo već duboko zakoračili. Osvježite svoj izgled najnovijim beauty trendovima u šminkanju i zablistajte bez puno muke.

Decentni sjaj na obrazima

Ultrapopularnu tehniku 'strobing', koja je bila hit posljednjih nekoliko sezona, zamijenio je decentni sjaj koji uključuje nježno tonirano lice (važno je ujednačiti ten, bez preteških pudera i vidljivih naslaga rumenila), blago 'oprašivanje' rumenilom i highlighter koji se nanosi visoko na jagodice. Highlighter mora biti nježne teksture koja licu daje staklenkast odsjaj, dok su proizvodi sa šljokicama i izuzetno visokim sjajem out. Modna dizajnerica Isabel Marant ovaj je look odlično predstavila na svojoj posljednjoj reviji.

image
Gigi Hadid na reviji Isabel Marant, sa sjajnim make up lookom na licu
CYRIL PECQUENARD/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Naglašene obrve i moćne usne

Brend Oscar de la Renta predstavio je make up look koji izgleda glamurozno, moćno i odvažno. Ovakva šminka odaje profesionalan dojam, no u stvarnosti ju je tako lako izvesti da ju zaista svaka žena može ponoviti kod kuće. Lijepo ujednačen ten uz pomoć pudera ili tonirane kreme baza je za tri nadolazeća elementa koji će stvoriti WOW efekt. Kapke premažite blagim slojem pudera kako bi prekrili znakove umora, a trepavice naglasite crnom maskarom i uvijte. Obrve počešljajte i dotjerajte uz pomoć sjenila ili olovke za obrve, a usne istaknite ružem u sočnoj boji, na primjer - narančastoj! Jednostavnije od toga zaista ne može.

image
Modna kuća Oscar de la Renta predstavila je beauty look sa žarkim usnama
PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Smeđe sjenilo i sjajilo na usnama

Davno zaboravljeno sjajilo ponovno je u modi, pogotovo u prozirnim i roskastim varijantama s visokim sjajem. Na reviji za sezonu jesen/zima 2020./2021. Chanel je niz pistu poslao manekenke blijeda tena, s kapcima nonšalantno premazanim smeđim sjenilom te usnama punim glatkog sjajila. Uz ovaj look rumenilo nije potrebno.

image
Elegantan look sa smeđim sjenilom i sjajilom na usnama na reviji kuće Chanel
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Retro tuš na očima

Obožavateljice tuša za oči ove su godine stigle na svoje. Tuš se nosi u svim mogućim izvedbama, čak i dramatično prenaglašen, u pregibima kapaka, za posebne prigode. Za svaki dan, idealan izbor je minimalna šminka na licu i ustima te retro, mačkasta linija tuša na kapcima, u stilu šezdesetih. Kao predložak mogu vam poslužiti fotografije s jesenske revije Marca Jacobsa.

image
Marc Jacobs za jesen 2020. predviđa povratak u šezdesete
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Grunge smokey eye look

Sjećate se kasnih devedesetih i dvijetisućitih kad su crna olovka i crno sjenilo bili apsolutni must-have svake make up torbice? Avril Lavigne look ponovno se vraća u modu, ovaj put u nešto profinjenijem izdanju, poručuju iz Max Mare. Uz pomalo neuredno (ali strateški) našminkane kapke, nosi se savršeno dotjeran ten na kojem se ne smije vidjeti ni jedna mrljica te usne u boji pudera. Cool i uglađeno u isto vrijeme.

image
Bella Hadid s crnim smokey eye lookom na reviji Max Mare
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
19. travanj 2024 02:24