Getty Images/iStockphoto
KLJUČNA ULOGA

Što su peptidi i kako nam oni omogućavaju mladenačku kožu?

U posljednje vrijeme sve češće čujemo kako se u svijetu ljepote koristi izraz peptid koji nam pomaže u postizanju mladenačke kože, ali se još češće zapitamo – što su to peptidi?

Prvenstveno, oni igraju veliku ulogu kada je u pitanju postizanje mladenačkog i njegovanog izgleda, jer su peptidi iznimno bitni u izgradnji, revitalizaciji i elastičnosti kože. Njihova snaga je u tome što djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, a kod već nastalih bora revitaliziraju i regeneriraju tkivo.

Portrait of pretty, attractive, charming, naked, nude woman touching temples with hands, isolated on grey background,  after peeling, lotion, mask, perfection, wellness, wellbeing, hydration concept
Getty Images/iStockphoto

Kod kože je bitan kolagen, protein sastavljen od aminokiselina raspoređenih poput lanca. Razgradnjom kolagena, stvaraju se kratki segmenti aminokiselina, a peptidi su ti upravo kratki lanci aminokiselina koji su zaduženi za zdrav izgled kože. Laički rečeno, peptidi zatežu i zaglađuju bore tako da stanicama kože šalju signal da otpočnu intenzivnu obnovu ključnih elemenata za izgradnju kože – kolagena, elastina, hijaluronske kiseline. Dakle, slobodno možemo reći kako peptidi imaju sličan učinak poput Botoxa, ali bez invazivnog tretmana.

Close-up female face with a big wrinkles on her forehead - isolated on white
Getty Images/iStockphoto

Moć peptida dokazuje i nova linija Kozmetike Afrodita pod imenom Perfect Code Afrodita Professional koja predstavlja potpuni kod ljepote primjeren svakoj koži, bez obzira na godine. Do savršenstva dovedene potpune formulacije biomimetičkih peptida djeluju neposredno na stanice kože te ih potiču na obnavljanje. Zbog svog jedinstvenog načina djelovanja primjereni su za sve dobne skupine, a peptidi precizno oponašaju prirodne mehanizme rada kože.

Perfect Code koristi četiri biomimetička peptida i bio-aktivni enzim. Njihova kombinacija omogućuje četiri mehanizma djelovanja: ''punilo'' bora, pokretač stanica kako bi se brže obnavljale i ponašale kao mlađe, pokretač prirodne obrambene funkcije kože, koja istovremeno štiti od štetnih čimbenika iz okoline te, finalno, kao efekt »kroz noć preporođene kože« s naglaskom na ujednačenom tenu i smanjenju reljefnih nepravilnosti.

U liniji se nalaze tri proizvoda koji će na najbolji način omogućiti koži zdrav i mladenački izgled, bez obzira radi li se o mlađoj ili zrelijoj koži.

Perfect Code Filler-Drops koncentrat prvi je proizvod sa 60-postotnim peptidnim kompleksom i učinkom popunjavanja bora. Nanosi se direktno na problematično područje, a precizna mjerenja pokazala su izuzetne rezultate: dužina bora kod dobrovoljaca se smanjila za do 34,7% već 30 minuta nakon nanošenja proizvoda Filler-Drops koncentrata.

Perfect Code maska ima »leave-on« formulu koja je primjerna i za noćnu njegu, a redovitom upotrebom zaglađuje reljefne nepravilnosti kože, ujednačuje ten, a koža postaje mekša i glatka.

Perfect Code Esencija je proizvod za samostalnu njegu, ali može se bez problema koristiti i kao podloga drugim proizvodima za njegu. Esencija ima izuzetnu moć hidratizacije kože, intenzivira sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Zbog svoje aktivne »anti-pollution« formule štiti kožu od štetnih utjecaja okoline te je odličan odabir za njegu kože svih dobnih skupina.

Stoga, ne brinite oko bora i nepravilnosti na koži, peptidi su ovdje da spase stvar!

Proizvodi Perfect Code Afrodita Professional su dostupni u odabranim kozmetičkim salonima partnerima Kozmetike Afrodita, Afrodita Beauty Centrima & shopovima u Zagrebu (Stara Vlaška 41, Frankopanska 7 i Kaptol centar) i u online trgovini.

Linker
18. travanj 2024 04:15