Profimedia, TEMP Rex Features
Top trikovi

Slavna vizažistica Charlotte Tilbury ima odlične make-up savjete: Skupili smo 10 najboljih

Jedna od najboljih i najpoznatijih vizažistica na svijetu redovito dijeli make-up savjete svojim obožavateljima pa smo skupili najboljih 10 koji će olakšati make-up rutinu.

Jedna od najpoznatijih svjetskih vizažistica koja iza sebe ima i brend, Charlotte Tilbury, nedavno je lansirala novu kolekciju sjenila, paleta rumenila, highlightera i bronzera u jednom te sjajila koja imaju popriličnu listu čekanja - od čak 17,500 ljudi. Čim ova kreativna britanska poduzetnica osmisli nešto novo, ljubitelji make-upa se odmah pomame, što ne čudi s obzirom na to da se radi o vrhunskoj kozmetici koja već godinama osvaja žene diljem svijeta.

Charlotte Tilbury Instagram

Među njezinim stalnim klijentima neke su od vrlo poznatih dama iz javnog života poput Kate Moss, Amal Clooney i Cathrine Zete-Jones, a kraljica Elizabeta II. joj je čak dodijelila MBE nagradu za doprinos britanskom poduzetništvu. Dakle, ako od koga možemo naučiti neke odlične make-up savjete, to je definitivno Charlotte, a evo i njezinih top 10.

Pomiješajte primer s puderom za mokri sjaj

Iako se primer nanosi prije pudera, nećete pogriješiti ako pomiješate ova dva proizvoda. Ako ste oduvijek željeli postići onaj poznati 'mokri' sjaj, isprobajte ovaj trik.

Puder u prahu nanesite samo tamo gdje vam treba

Umjesto da cijelo lice prekrijete puderom u prahu, nanesite ga samo na dijelove lica na kojima se pojačano sjajite, primjerice na T-zonu, bradu i oko nosa.

Nosite sjenila koja će istaknuti boju vaših očiju

Kontrastne boje sjenila najbolje će naglasiti boju vaših očiju. Ljubičasta tako najbolje odgovara smeđim očima, dok boja šampanjca i crna ističu plave oči. Što se tiče zelenih i očiju boje lješnjaka, najbolje će ih istaknuti brončane i crvene nijanse.

Prilagodite boju highlightera vašoj puti

Jako svijetloj koži odgovaraju highlighteri bisernog sjaja, ali i oni boje šampanjca i blijedo-zlatni. Srednje taman ten najbolje će naglasiti highlighter s breskvasto-zlatnim česticama, dok žene s tamnijim tenom neka biraju duboke, zlatne, brončane nijanse kao i boju ružičastog zlata.

Puder prije korektora

Ovaj savjet možda i znate, ali nije ga zgorega ponoviti. Charlotte napominje da biste puder uvijek trebali nanijeti prije korektora jer ćete ga u protivnom staviti previše i završni dojam neće biti prirodan.

Highlighter nanesite vlažnim kistom

Možda zvuči čudno, ali prije nego nanesete highlighter, kist malo navlažite vodom. Ovim trikom ćete postići još više sjaja jer će se highlighter u prahu ponašati kao tekući, a opet će lijepo sjesti na kožu.

Za konture birajte proizvode sa sjajnim finišem

Iako bismo pomislili da su za konturiranje najbolja mat sjenila, Charlotte kaže suprotno. Birajte proizvode za konturiranje koji nisu potpuno mat već imaju suptilni sjaj bez šljokica i shimmera. Tako, kaže Charlotte, nikada nećete izgledati zamrljano.

Koristite ruž kao kremasto rumenilo

Ako želite postići suptilni sjaj i svježinu u jednom, a nemate pri ruci kremasto rumenilo, iskoristite ruž u ružičastoj ili crvenoj nijansi. Nanesite tri točkice na obraze i izblendajte ih prstima.

Ruž s plavim podtonom učinit će vaše zube bjeljima

Čak i ako vam ruževi s plavim podtonom ne odgovaraju vašem tenu, svejedno ih nosite, a pogotovo ako vam zubi i nisu toliko bijeli koliko biste željeli.

Linker
18. travanj 2024 22:54