Beauty talk

Pred ogledalom: Dorotea Živolić otkrila je sve svoje tajne rituale za održavanje prirodne ljepote

Glazbenica iz Istre, koja se nedavno predstavila prvom pjesmom, kaže da posebno njeguje kožu, a za profesionalne potrebe šminka se sama.

Glazbenici Dorotei Živolić iz Poreča, umjetničkog imena Dox, koja je s 23 godine objavila prvu pjesmu, ‘Na kraju ovog svijeta’, zaštitni znak su pune usne na koje gotovo nikad ne stavlja ruž i parfemi iza kojih ostaje mirisni trag.

Muke s aknama

S obzirom na to da mi je koža zimi vrlo suha, “napajam” je iznutra i izvana - pijem puno vode i nanosim hidratantne kreme, a posebno hidratiziram osjetljivo područje oko očiju. Tijelo mažem s Pierre Fabre Dexeryl kremom, a perem se sapunom od čajevca. Iako prije nisam imala problema s aknama, trenutačno ih imam dosta - na leđima, po licu... Zbog toga mi je propisana dermatološka terapija, koja mi dodatno isušuje lice, pa noću obavezno nanosim La Roche Posay Cicaplast balzam za zaštitu.

Afro frizura

Isprobala sam razne boje kose - od crne i crvene do ružičaste, da bih se na kraju vratila svojoj prirodnoj smeđoj. To, doduše, ne znači da neću ubrzo pokušati nešto novo. Kosa mi je gusta i kvalitetna, no preklani sam joj jako naštetila kad sam iz crne boje prelazila na plavu. Tako je bila oštećena da sam je morala ošišati na kratki bob i dugo njegovati obnavljajućim šamponima i regeneratorima. Sviđa mi se kako mi pristaje afro frizura, koju često radim u zadnje vrijeme - na vlažnu kosu stavim viklere i nakon nekoliko sati imam čvrste kovrče.

Čitajte i: Osvježite svoju rutinu njege lica: Tri faze za resetiranu kožu ovog proljeća

Mirisni trag

Za mene postoje samo dva parfema - Tom Ford Black Orchid te Diorov Hypnotic Poison. Oba su snažna i pamtljiva, to mi je najvažnije kod izbora mirisa.

Sama svoja vizažistica

Sama sam se našminkala za snimanje videospota za moj novi singl, jer dobro to radim i najbolje znam što mi pristaje. Oči su mi vrlo osjetljive pa izbjegavam umjetne trepavice i koristim antialergijsku maskaru Avene Couvrance Black. Kako “štedim” oči, naglasak stavljam na obrve i za to mi je vrlo koristan Trend It Up gel-filler. Znatiželjna sam i volim eksperimentirati s novim proizvodima, pa tako stalno mijenjam pudere. Inače, moj zaštitni znak su pune usne - prirodno su takve, naslijedila sam ih od mame, a i dvije sestre imaju iste. Rijetko na njih stavljam ruž, ali mi je jako bitno da ih svakodnevno njegujem melemom, što ih malo i zasjaji.

Ljubav prema glazbi

Volim čitati, posebno autobiografije poznatih osoba, a najdraža mi je “Moonwalker” o životu mog glazbenog idola Michaela Jacksona. U njegove pjesme sam se zaljubila s devet godina kad sam na radiju čula pjesmu “I just can’t stop loving you”. Upisala sam se tada u glazbenu školu, smjer harmonika, a poslije sam završila dvije godine solo pjevanja u srednjoj glazbenoj školi.

Linker
19. travanj 2024 10:59