Sigurne za korištenje

Osjetljive oči podnose samo hipoalergenske maskare: Imamo najboljih 10 uz koje više nećete lijevati suze

Ako imate osjetljive oči koje stalno svrbe ili suze, nošenje maskare može biti težak izazov. Srećom, ne morate se odreći ovog ultimativnog make-up proizvoda jer smo pronašli deset maskara koje su sigurne čak i za najosjetljivije oči.

Sigurno ste na bespućima interneta naletjeli na upitnik što biste od make-upa ponijeli na pusti otok da ste ograničeni samo na jedan proizvod. Mnoge žene ne dvoje puno i odmah izaberu maskaru jer ona u trenu osvježava umoran pogled, nekada čak bolje od korektora pa je njihov izbor zapravo logičan.

Pixabay

Maskara slična onoj koja se koristi danas nastala je početkom 19. stoljeća koju je za kraljicu Victoriju napravio francuski kemičar Eugene Rimmel i to od petrolej gela, no njezina povijest seže još u stari Egipat. Poznato je da su Egipćani naglašavali oči crnom bojom jer su vjerovali kako će time zaplašiti zle duhove i zaštitili svoju dušu.

Nakon Egipćana, maskaru su koristili i Rimljani, a proširila se i na viktorijansko doba, kada su žene naglašavale trepavice mješavinom pepela i soka crne bazge. Poslije Rimmela, nešto slično je napravio i 1913. Amerikanac T. L. Williams za svoju sestru Maybel, koja mu je bila inspiracija za pokretanje vlastitog brenda Maybelline. 'Modernu' tekuću maskaru kakvu danas poznajemo dizajnirala je Helena Rubenstein 1957. godine.

USA. New York. 1956. Nancy Berg  makes up before leaving on first modeling assignment., Image: 467827532, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Inge Morath / Magnum Photos / Profimedia
Inge Morath / Magnum Photos / Profimedia

Odabir prave maskare nekada možete predstavljati gnjavažu, pogotovo ako imate osjetljive oči koje često suze, muče vas alergije ili ste jednostavno osjetljivi na neki od sastojaka prisutnih u većini maskara. Kako maskaru nanosimo blizu sluznice oka, važno je da ona bude hipoalergenska i oftalmološki testirana kako vam ne bi izazvala nikakve nuspojave pa smo pronašli nekoliko maskara kojima bez straha možete dati dimenziju svojim trepavicama.

Linker
18. travanj 2024 02:30