Carmen Electra
 Profimedia, Insight Media
i hrvatice prate trendove

Opsesija savršenim obrvama: Doznajemo kakve će obrve biti hit ove godine

Opsesija savršenim lukom dosegnula je vrhunac, prodaja usluga i preparata za oblikovanje obrva u prošloj je godini izrazito porasla, a najnoviji trend diktira da budu u kontrastu s bojom kose - ali bez stroge forme

Trendovi u oblikovanju obrva mijenjali su se proteklih desetljeća gotovo jednako često kao trendovi iz frizerskih salona: bile su tanke i elegantne, pa guste i čupave, pa gotovo nevidljive, ponovno jako izražene… Ako ni po čemu drugom, britanska manekenka Cara Delevingne ostat će zapamćena po tome što je u ovoj dekadi popularizirala “snažne”, karakterne obrve - nijansu-dvije tamnije od boje kose. Manuela Picard, vlasnica zagrebačkog Beauty Studija & Brow Bara, upravo to ističe kao trend za 2018. - obrve u snažnom kontrastu s kosom. A da bi došle do izražaja, najbolje je kosu intenzivno posvijetliti, kao što je učinila Saoirse Ronan.

21 January 2018 - Los Angeles, California - Saoirse Ronan. 24th Annual Screen Actors Guild Awards held at The Shrine Auditorium. Photo, Image: 361002215, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media
Profimedia, Insight Media
Saoirse Ronan

Holivudska glumica, inače prirodno pepeljasta, novi je izgled predstavila na dodjeli Zlatnog globusa (koji je i osvojila za glavnu ulogu u filmu “Lady Bird”). Dok 23-godišnja Saoirse svoj prirodni luk nije trebala “dorađivati”, Carmen Electra - koja je zabljesnula na istom crvenom tepihu - priznaje da se pomučila ne bi li postigla željenu gustoću i oblik. Sredinom 90-ih, u vrijeme popularnosti serijala “Spasilačka služba”, nemilice ih je čupala - a sada ono što je time trajno izgubljeno nadoknađuje popularnom tehnikom microshading. Riječ je o iscrtavanju, bolje reći “točkanju”, uz pomoć polutrajne boje i okrugle nano igle, koja omogućuje preciznost i prirodnije prijelaze iz tamnijeg u svjetlije.

Carmen Electra has posted a photo on Instagram with the following remarks:
When it rains look for rainbows When itÃs dark look for stars #makeup by @noradoench #peace #love #unity #respect 
Twitter, 2018-01-23 13:15:52. 
Photo supplied by insight media. Service fee applies.

This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 361067384, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media
Profimedia, Insight Media
Carmen Electra

Lani je bio hit i microblading (umjesto igle koristi se “nožić” koji iscrtava stroge linije i namijenjen je za vrlo rijetke obrve), a za ovu je sezonu spreman - microfeathering. Feather, odnosno pero, asocira na nešto lepršavo jer se tom tehnikom postiže ležerniji oblik obrva koje nisu odviše rijetke: pritom se ne primjenjuje strogo mjerenje već artist sam procjenjuje gdje treba “dodati” koju dlačicu. Dakle, ne “po crti” i nikako prenaglašeno - da bi izgledale prirodno, osobito ako se koristi jači make-up. No ono što će priču o oblikovanju obrva 2018. učiniti zanimljivom - i nimalo “štetnom” jer riječ je o biljnim sastojcima - jest bojenje kanom.

- Ne samo što je kana prirodna, nego ostaje dulje na dlačici od klasične boje za obrve. Uz to je i intenzivnija pa stoga i zanimljivija mlađim djevojkama - kaže Manuela Picard, dodajući da se obrve lijepo mogu oblikovati (ako im ne nedostaje volumena) masažom staklenim kuglicama i liftingom mikrostrujom. To, zapravo, daje tonus koži, a zdrava i zategnuta koža najbolja je podloga za savršeni luk.

Getty Images/Profimedia
Pravilo Emilije Clarke: zvijezda serijala ‘Igre prijestolja’ smatra da se obrve ne smiju čupati, a američka glumica Jennifer Connelly uklanja samo one dlačice koje strše izvan okvira.

Linker
17. travanj 2024 06:13