Getty Images
IDEALNO VRIJEME ZA OBRAČUN

Obnovite kožu - evo kako do blistavog tena bez mrlja

Kratki dani i duge zimske noći imaju i svijetlu stranu: sada je idealno vrijeme za obračun s mrljama, na što motiviraju i blagdanski tulumi koji slijede.

Kratki dani i duge zimske noći imaju i svijetlu stranu: sada je idealno vrijeme za obračun s mrljama, na što motiviraju i blagdanski tulumi koji slijede.

Zimi je sunca mnogo manje, no ipak postoji svijetla strana hladnog perioda godine. To je, naime, idealno - i zapravo jedino moguće - doba za obračun s mrljama na koži. Jer što je manje štetnih UV zraka, to su veće šanse da se koža potpuno obnovi nakon kemijskih ili laserskih kura, jedinih učinkovitih metoda protiv neprivlačnih diskoloracija. Svi se ti kozmetički postupci svode na odstranjivanje površinskog sloja kože, a onaj mladi, koji je tek izišao ‘na vidjelo’ nakon tretmana, iznimno je osjetljiv. Naravno, nisu sve pjege odbojne i ne treba ih pod svaku cijenu nastojati prikriti ili ukloniti. Dapače, one koje su na licu od djetinjstva prilično su šarmantne, no činjenica jest da točkice na obrazima, vratu i dekolteu vizualno kožu žene čine starijom. Salonski tretmani, istina, iziskuju određenu pripremu, planiranje i trošak pa je dobra vijest da se koža može blago ‘izbijeliti’ i uz pomoć kvalitetnih preparata za kućnu upotrebu. To su uglavnom kreme, serumi i pilinzi koji sadrže sastojke što pospješuju ljuštenje površinskih stanica (retinoična, azelaična, bademova te salicilna kiselina) te stimuliraju obnavljanje kože. Općem dojmu svježine i blistavosti pridonose mineralni puderi sa sjajnim česticama te highligteri svilenkaste teksture, koji iznimno dobro prekrivaju i naglašavaju ono najljepše na licu.

Moć citrusa

Dmitry Ersler - Fotolia

Zahvaljujući njegujućem, brzom i iznimno snažnom antioksidativnom ritualu koji se zasniva na serumu s 20-postotnim koncentratom vitamina C, ekstraktom mrkve, naranče i pšenice - sivi ten zasjat će u trenu. Najveći dio posla u postupku koji traje 35 minuta ‘odrađuju’ voćne kiseline: uklanjaju površinske stanice i time pomažu mladom sloju kože da upije hranjive sastojke - najprije iz seruma, a potom iz kreme. Cijena Express tretmana u Martimex Beauty centru je 120 kuna.

Izbjeljivači

KIEHL’S Clearly Corrective Dark Spot Solution serum, 370 kn

CLINIQUE booster, 736 kn

OLIVAL serum, 199,90 kn

EUCERIN Even Brighter krema, 204 kn

LA PRAIRIE White Caviar Illuminating Pearl Infusion, 3664 kn

BLITHE Energy Yellow Citrus & Honey piling, 310 kn

Iluminatori

DIOR Diorskin Nude Air kompaktni puder sa svjetlucavim česticama, 417 kn

SHISEIDO Luminazing tekući puder, 403 kn

YSL Touche Eclat highlighter, 285 kn

01 don't let anyone ever dull your sparkle open
ESSENCE Prismatic paleta za oči, obraze i usne, 32,90 kn

Linker
26. travanj 2024 18:35