Manje je više

Novi beauty trend nikada nije bio jednostavniji: Idealno je rješenje za vrele ljetne dane

Za razliku od modne industrije koja je šarenija nego ikada prije, make-up je monokromatski. A to znači manje poteza kistom.

Nakon podulje vladavine dramatičnog make-upa, ovo ljeto donosi nam veliku promjenu. U modi je jednobojna šminka ili točnije monokromatski look.

To konkretno znači da bi nam oči, obrazi i usnice trebali biti u istoj boji.

Trik ovog trenda je da nijansa sjenila i olovke na kapcima bude identična ružu i rumenilu što , zapravo, bitno pojednostavljuje cijeli ritual šminkanja.

Vizažistica Jenny Patinkin za InStyle je naglasila da je ovakav make-up vrlo šik i najbliži prirodnom izgledu koji je sve traženiji u zadnje vrijeme.

"Monokromatska šminka jamči sofisticiran look. Osobno već dugo preferiram takvu šminku, a želi je i sve veći broj mojih klijentica", istaknula je Patinkin, glavna predvodnica ovog trenda koji promoviraju modeli Irina Shayk i Gigi Hadid.

Čitajte i: NADAHNITE SE: SLAVNA BRITANKA U NETFLIXOVOJ HIT SERIJI IMA ŠMINKU I FRIZURU KOJA JE IDEALNA ZA OVO DOBA GODINE

Prema ovoj osobnoj vizažistici mnogih slavnih osoba, najbolja stvar kod monokromatskog make-upa je što se koristi minimalno preparata jer nema miješanja boja. Dakako, to ne znači da je make-up bezličan. Želite li glamuroznost, poigrajte se teksturama pa obrazi i kapci, primjerice, mogu biti sa sjajnim česticama, a usne mat, ili obrnuto.

Izbor boje je na vama, no autoriteti za ljepotu, kao vodeće za ovo ljeto savjetuju sve nijanse ružičaste.

Linker
16. travanj 2024 21:51