Livio Andrijić
NOVA LINIJA AFRODITA

Naša Ida našla je svoju idealnu rutinu njege kože: Od 11 testiranih proizvoda odabrala je top pet

Moja koža s godinama je postala zahtjevnija, što znači da sam morala kompletno promijeniti rutinu i okrenuti se nekim novim proizvodima. Nakon bezuspješnog traženja savršene preparative, odlučila sam isprobati nove linije za njegu kože brenda Afrodita kojem sam vjerna već godinama.

Jedan od prvih kozmetičkih brendova čije sam proizvode uvela u svoju rutinu njege kože bila je Afrodita. U svojim beauty počecima nisam bila tako revna s čišćenjem, toniziranjem i vlaženjem kože kao danas jer mi nije bilo potrebno. Nisam imala previše prištića na licu, koža mi se nije previše mastila te puder i ostalu šminku, koju danas koristim na dnevnoj bazi, nisam imala ni na kraj pameti.

No, s godinama je moja koža postala zahtjevnija, posebno u pogledu dehidracije, suhoće na nekim dijelovima i konstantno masnijeg čela, a hormoni su zaslužni i za nekoliko prištića na bradi jednom mjesečno. Zbog toga sam morala kompletno promijeniti svoje navike i na svakodnevnoj bazi uvesti proizvode koji bi moju kožu držali pod kontrolom - navlaženu, nahranjenu i izbalansiranu.

Nove linije za sve tipove kože

Livio Andrijić

Nakon isprobavanja hrpe preparative, ponovno sam se okrenula Afroditi koju sam, moram priznati, zanemarila na neko vrijeme, zbog čega iskreno žalim. Zašto? Vidjet ćete u nastavku. Naime, Afrodita od nedavno u svojoj ponudi ima mnogo noviteta za njegu kože, konkretno četiri Clean Phase linije: Sensitive Solution za osjetljivu kožu, Re-balance Solution za mješovitu do masnu kožu, Hydra Solution za sve tipove kože te Micellar Solution - liniju za čišćenje s micelama za sve tipove kože te proizvode za dodatan korak u rutini - gelasti piling s aktivnim ugljenom, kremasti piling s košticama marelice te odstranjivač šminke za oči.

Osim toga, u ponudi imaju i dvije nove linije krema za lice - Botanical Mix sa svježim, cvjetnim mirisom te Aqua Mix sa 100-postotnom kokosovom vodom.

Kako bih pronašla svoju idealnu kombinaciju proizvoda, dala sam si ozbiljan zadatak isprobati čak 11 proizvoda, dva iz Re-balance linije, tri iz Hydra Solution linije, dvije kreme za lice, proizvode za čišćenje s micelima i dva pilinga. Da, vrlo ambiciozno, ali što se mora, mora se. Ipak želim najbolje za svoju kožu pa mi nije bilo nimalo teško. Štoviše, bilo je zabavno jer koliko god volim šminku, njezino skidanje volim još više.

Iako je moja koža lagano mješovita (nešto masnije čelo s normalnim obrazima), primijetila sam da mi za ova hladna vremena više odgovaraju kremastiji proizvodi fokusirani na intenzivno vlaženje, nego oni na bazi gela. Oni će mi, vjerujem, više odgovarati ljeti kada mi koža podnosi samo lagane proizvode, a sad sam se zaljubila u ovih pet proizvoda.

Afrodita micelarna voda

Livio Andrijić

Otkako su se micelarne vodice pojavile na tržištu, koristim ih svaki dan jer mi najbolje uklanjaju make-up i nečistoće. Afrodita micelarna voda namijenjena je svim tipovima kože i koristim je kao prvi korak u čišćenju. Obogaćena prirodnim sorbitolom koji u kozmetici služi kao humektans (veže vodu u koži) i ekstrakt probiotika koji održava prirodni mikrobiom kože, micelarna voda pokazala se kao savršena početna čistilica.

Bez problema uklanja i najtvrdokorniju šminku, čak i vodootpornu maskaru, sve nečistoće i višak sebuma. Vrlo je suptilnog, ugodnog mirisa koji se ne zadržava na koži, nije mi izazvala iritacije kao što je peckanje očiju, tako da je odlična i za super osjetljivu kožu.

Cijena: 37,99 kuna

Afrodita Hydra Solution krema za čišćenje

Livio Andrijić

Nakon prvog koraka čišćenja, slijedi drugi koji uklanja ono što prvi proizvod nije mogao. Iako sam godinama koristila gelove za čišćenje, otkrila sam da mi sada više odgovaraju kremaste čistilice jer mi ne isušuju lice, a obave posao. Hydra Solution krema za čišćenje je izrazito nježna, divno se razmazuje po licu i najviše je volim koristiti pod tušem kako bih je mogla temeljito isprati.

Ima lagan, skoro nezamjetan miris koji mi ne bi smetao čak ni da je intenzivniji. Moram priznati da nisam mislila da će mi se svidjeti, ali nakon što sam kremu isprala, iznenadila sam se koliko mi je lice čisto, ali bez onog neugodnog osjećaja zatezanja. Kako bi test bio što temeljitiji, isprobala sam njome očistiti lice bez prethodnog čišćenja micelarnom. Rezultat je glatka, čista i meka koža.

Cijena: 33,99 kuna

Afrodita Re-balance tonik

Livio Andrijić

Tonik mnogi izbjegavaju, a zapravo je vrlo važan u njezi kože. Naime, on vraća pH faktor kože u normalu, vlaži je, stišće pore i priprema kožu za daljnju njegu. Između tonika s aloe-verom i ovog s hamamelisom, osvojio me drugi i to zbog činjenice što mi uspješno kontrolira izlučivanje sebuma na čelu. Navečer sam ga koristila kao prijelaznu fazu nakon dvostrukog čišćenja, a prije kreme, dok sam ujutro njime prebrisala lice umjesto umivanja i nanijela kremu.

Miriše osvježavajuće po limunu, što me ujutro uvijek probudi, čak i onda kada sam jako umorna. Nakon nekoliko tjedana korištenja, primijetila sam da mi sebum na čelu kasnije izbija nego onda kad nisam koristila ovaj tonik, što je definitivno pozitivna stvar. Nije da mi to toliko ide na živce, ali svakako volim kada ga nema. Sve u svemu, od Re-balance tonika se ne odvajam.

Cijena: 37,99 kuna

Afrodita Aqua Mix laka hranjiva krema

Livio Andrijić

I zadnja svakodnevna faza je dobra hidratantna krema. Iz linije Aqua Mix isprobala sam dvije kreme - gelastu i nešto bogatiju. Što se tiče samih krema, više volim one laganije jer mi se nebrojeno puta dogodilo da se ispod onih gušćih počnem znojiti, posebice ljeti. No, čini se da mi je ove zime ipak trebalo nešto bogatije, pa se laka hranjiva krema pokazala kao idealan odabir.

Bez obzira na to što sadrži prirodna hranjiva ulja jojobe i kokosa te karite maslac, nije masna i ne ostavlja masni film na licu. Brzo se upija i neodoljivo miriše po kokosovoj vodici, zbog toga mi je još i draža jer obožavam sve 'kokosasto'. Bojala sam se da će mi biti previše, ali krema divno vlaži kožu i ujedno je i hrani, omekšava i štiti od hladnoće. I još nešto, odlično se ponaša ispod pudera, što mi je vrlo važno jer puder nosim svakodnevno.

Cijena: 49,99 kuna

Afrodita kremasti piling

Livio Andrijić

Dodatan korak u rutini njege lica svakako je piling kojeg koristim jednom do dva puta tjedno ili onda kada za to osjetim potrebu. Afroditin kremasti piling sadrži mikrogranule koštica marelice koje vrše nježan, a opet učinkovit piling. Čim primijetim da mi je koža izgubila onaj prirodni sjaj i jedrinu, posegnem za ovim pilingom koji je u trenu osvježi i ukloni s nje mrtve stanice bez puno muke.

Naravno, koristim ga pod tušem jer mi je tako najlakše, a nakon njega lice obavezno toniziram i nanesem hidratantnu kremu. Čak i ako imate osjetljivu kožu, ovaj piling ne bi vam trebao raditi probleme jer su čestice vrlo, vrlo sitne pa ne grebu lice kao što to znaju neki drugi pilinzi.

Cijena: 42,99 kuna

Zaključak

Na kraju, nemam puno toga za reći osim da je moja koža zadovoljna, sretna, navlažena, nahranjena i izbalansirana zahvaljujući Afroditi. Naizgled kompliciran zadatak se itekako isplatio, a sada je red na vama da pronađete svoju idealnu kombinaciju!

Linker
20. travanj 2024 02:34