Getty Images
NJEGA KOŽE

Najnježnija zona: Moćni saveznici protiv bora oko očiju koje ćete rado usvojiti

Područje oko očiju najosjetljiviji je dio lica pa mu treba ciljana njega: dobra hidratacija, preparati za 'peglanje' bora na bazi ulja zelene kave te - odmor od ekrana.

Ako su oči ogledalo duše, koža oko njih odraz je zdravog života. Samo nekoliko neprospavanih noći, čašica alkohola više ili pak prekovremeni sati zurenja u monitor ostavit će trag upravo na ovom dijelu lica. Naime, koža oko očiju debljine je samo 0,5 milimetara te sadrži manje vlakana kolagena i elastina te manje žlijezda lojnica, zbog čega je češće izrazito suha. Stoga ne iznenađuje da prve borice zamijetimo upravo oko vanjskih kutova očiju.

No većinu žena, osim bora i dehidriranih područja, muče tamni i izraženi podočnjaci te vrečice ispod očiju. Sve to upućuje da koži treba ciljana njega. Najbolji saveznik odmornog i svježeg izgleda je hladnoća jer potiče cirkulaciju i tonira epidermu pa je dobro preparate za njegu područja oko očiju držati u hladnjaku.

Za rješavanje problema podbuhlosti idealne su osvježavajuće gelaste teksture koje koža upija trenutno, a ne ostavljaju mastan trag. Osobito su djelotvorni aktivni sastojci iz cvjetne vodice različka, koji se još od davnina koristi za uklanjanje podbuhlosti. Sličan učinak ima i ekstrakt cvijeta divljeg kestena, koji je ujedno čuvar prirodne hijaluronske kiseline.

U ‘peglanju’ borica i jačanju mreže tkiva koja kožu održava napetom najbolje će rezultate dati proizvodi na bazi morskih algi te novi hit – ulje zelene kave, iznimno bogate masnim kiselinama. Hladno se preša da bi se dobilo najčišće moguće, blagog je mirisa i u kožu prodire snažnije od drugih ulja. Tamne kolutove posvijetlit će ekstrakti bijelog tartufa i graška te najmoćniji antioksidans - vitamin C. Važno je koristiti čistače za skidanje šminke oko očiju jer su blagi i činkoviti, a make-up brišu bez trljanja i grubih poteza. Na područje oko očiju ljeti treba nanositi preparate sa zaštitnim faktorom, a od pretjeranog žmirkanja štitit će nas sunčane naočale.

Bio Performance Glow Revival tretman za područje oko očiju 645 kn SHISEIDO

Tretman za odmoran pogled s morskom vodom, ekstraktom ginka bilobe i krastavca 55 eura ANNE SEMONIN

Advanced Génifique Yeux Light Pearl - maska ‘aktivator mladosti’ za područje oko očiju 479 kn LANCOME

Patch Defatigants maska 6 komada 480 kn BIOLOGIQUE RECHERCHE

Eye Expert sadrži dva preparata: Eye-C gel za intenzivnu hidrataciju (95 eura) i masku Instant Stress Relieving (39 eura) obogaćenu kofeinom, arnikom i zelenim čajem koja već nakon petnaestominutnog tretmana uklanja vrećice ispod očiju VALMONT

Sisleya L’Intégral Anti-Âge krema i masažer za njegu kože oko očiju i usana 1369 kn SISLEY

Le Lift Flash Eye Revitalizer roll-on serum obogaćen vitaminima i maska za područje oko očiju koja briše umor s lica 1032 kn CHANEL

Roll-on za smanjivanje otečenosti i tamnih podočnjaka na bazi cvjetne vodice različka 99,90 kn i organsko ulje avokada sa zaglađujućim svojstvima 128,50 kn MELVITA

Serum protiv bora za područje oko očiju i usana na bazi ulja zelene kave 79,90 kn OLIVAL

Linker
13. travanj 2024 16:29