Top izbor

Masna koža voli pudere u kamenu: Osim što pobjeđuju neželjen sjaj, lako ih je nadograditi gdje god se nalazite

Tko ima vremena svako jutro nanositi tekući puder? Masnokošci sigurno ne jer im on baš i ne koristi, a i sklizne s lica toliko brzo da se pitate jeste li uopće stavili puder. Zato su tu puderi u kamenu koji, osim što matiraju, lagani su i na licu ih uopće ni ne osjetite.

Glavni problem s kojim se susreću masnokošci jest konstantan i neželjen sjaj te nemogućnost zadržavanja make-upa na licu pa im nanošenje pudera često predstavlja popriličnu gnjavažu. Situacija je još gora ako uz to imaju puno prištića i nepravilnosti pa ih ne uspijevaju prekriti na zadovoljavajuć način. Iako se prištići i masna koža, baš kao i svaka, prvo tretira posebnim preparatima, nekada treba proći dosta vremena da bi se rezultati vidjeli.

Do tada bi masnokošci trebali izbjegavati pudere, pogotovo tekuće, jer oni mogu začepiti pore i napraviti još gori kaos na licu. Srećom, na tržištu postoje i puderi u kamenu koji, osim što prekrivaju, "obuzdavaju" i sjaj na određeno vrijeme te ih je lako ponovno aplicirati gdje god se nalazite.

Iako su se praškasti proizvodi, odnosno oni u kamenu bazirali na talku za koji neka istraživanja tvrde da čepi pore i pretežak je na licu. No, najnoviji puderi u kamenu su lagani, ne osjete se na licu i ne ostavljaju "brašnasti" efekt. Da vam olakšamo, izabrali smo najbolje na tržištu.

Linker
19. travanj 2024 07:19