Virtuozni redizajn nosa

Marina Mijatović riješila je sve probleme s nosom revolucionarnim zahvatom: ‘Oduševljena sam rezultatom‘

Devijacija septuma bila je profesorici klavira Marini Mijatović glavni razlog za odlazak na operaciju, no pristala je i na estetski zahvat kad je čula da dr. sc. Boris Filipović izvodi modernu rinoplastiku - bez lomljenja kosti i hrskavice.

Oblikovanje nosa - rinoplastika - među najpoželjnijim je estetskim zahvatima. No, mnogima nije lako donijeti odluku da im se preslaguju nosne kosti i hrskavica, i još k tome pod općom anestezijom. Uvriježeno je mišljenje da nakon takve operacije slijedi dugotrajan i bolan oporavak s mogućim komplikacijama, no to je postalo stvar prošlosti zahvaljujući modernim kirurškim tehnikama.

Pomoću napredne prezervacijske, strukturalne i Piezo ultrazvučne rinoplastike nos se preoblikuje tako da se njegova struktura maksimalno čuva i pomno "redizajnira" bez narušavanja stabilnosti i funkcionalnosti. Na taj način dobiva se skladan i prirodan izgled, a oporavak od zahvata mnogo je brži.

"Nakon operacije kraće sam vrijeme osjećala bol, ali ne jaku, tako da gotovo i nisam uzimala analgetike. I koža mi je brzo zacijelila. Već za tjedan dana vratila sam se u normalu i krenula na posao", kaže Marina Mijatović, profesorica klavira iz Sesveta, koja je modernu rinoplastiku obavila u zagrebačkoj poliklinici Lohuis Filipović Medical Group.

image

Prije - poslije

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Zapravo je sve počelo prije četiri godine kada sam došla u polikliniku na blefaroplastiku, kiruršku korekciju gornjih vjeđa koje su mi bile toliko spuštene da mi je to ometalo vid. Zahvat je prošao odlično, pogled mi se otvorio, a ujedno sam izgledala svježije. Dakle, funkcionalnost plus estetika! Odlučila sam prema tom načelu riješiti i dugogodišnje tegobe s nosom, jer sve više me mučilo otežano disanje zbog devijacije septuma, a nisam bila zadovoljna ni izgledom nosa. Još od malih nogu maštala sam kako ću ga jednoga dana dotjerati", otkriva Marina.

Problemi riješeni jednom operacijom

Otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata dr. sc. Boris Filipović, koji je Marini radio zahvat na vjeđama, predložio je da se tijekom rinoplastike napravi i lip lift - lagano podizanje gornje usne koja joj se s godinama spustila. Tako je Marina u istom zahvatu dobila prohodan i pravilan nos zajedno sa skladnim usnama.

image

Prije - poslije

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Čitajte i: Ne vjerujte u zablude: Pet važnih pitanja i odgovora o operaciji zatezanja trbuha

"Moji medicinski i estetski problemi riješeni su jednom operacijom i stoga sam oduševljena virtuoznošću izvedbe. Kao glazbenica, u svemu vidim umjetnost, pa tako i u kirurgiji", kaže Marina, dodajući kako je nakon operacije ne samo doslovno nego i simbolično prodisala, jer se s novim izgledom osjeća fenomenalno.

image

Kirurg Boris Filipović izvodi naprednu rinoplastiku -
ultrazvukom.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Marina je odličan primjer toga kako je često dovoljna već manja korekcija oblika nosa da bi se postigao sklad. Estetski prilagođen nos nije više toliko primjetan na licu, pa oči i usne postaju izraženije i dominantnije", objašnjava dr. Boris Filipović, dodajući da je u estetskim zahvatima osim o odmjerenosti ključno i voditi računa o zdravlju. Upravo se ovim novim tehnikama rinoplastike poboljšavaju i izgled, i funkcionalnost nosa.

image

Prije i poslije zahvata

"Tom metodom možemo maksimalno očuvati vitalne strukture nosa, poput kostiju i hrskavice. Prezervacijska i strukturalna rinoplastika je mnogo naprednija od klasične, koja se zasniva na odstranjivanju spomenutih vitalnih struktura, uslijed čega mogu nastati razne deformacije. Nos, naime, može postati manje stabilan, što često zahtijeva ponovne operacije. Da bismo to izbjegli, u prezervacijskoj rinoplastici suptilno i vrlo precizno preoblikujemo i reorijentiramo unutarnje strukture nosa. Na taj način postižemo vrhunske, dugotrajne rezultate: nos izgleda prirodno, a oporavak je mnogo kraći i lakši, pa se pacijenti ubrzo vraćaju svakodnevnim aktivnostima", kaže dr. Boris Filipović.

image

Prije i poslije zahvata

image

Prije i poslije zahvata

Ultrazvučna rinoplastika Piezo

Među najnaprednijim tehnikama prezervacijske rinoplastike u zagrebačkoj poliklinici Lohuis Filipović Medical Group posebno se ističe ultrazvučna rinoplastika Piezo, koja je iz temelja promijenila dotadašnje načine oblikovanja nosa.

"Tijekom više od stotinu godina kirurzi su u rinoplastici morali koristiti čekić i dlijeto da slome kosti kako bi mogli korigirati nos. Ultrazvučna tehnologija Piezo omogućuje fino oblikovanje kostiju, bez potrebe da se lome. Zahvaljujući tome kosti i hrskavice se lakše i finije pozicioniraju, pa su i konture nosa profinjenije. Piezo je izuzetno precizna metoda kojom se ne oštećuje okolno meko tkivo, što za pacijente znači puno manje boli, modrica i oteklina. Oporavak je brži, a rezultati se doimaju posve prirodnima", objašnjava dr. Boris Filipović.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Lohuis Filipović Medical Group

Linker
18. travanj 2024 07:16