Top izbor

Koža ne može bez seruma i boostera s hijaluronskom kiselinom: Izabrali smo 12 najboljih

Kada govorimo o njezi kože, među osnovnim proizvodima koje biste trebali uvrstiti u rutinu jest serum ili booster s hijaluronskom kiselinom. Koža s vremenom postaje suha, neelastična i gubi sjaja, a ova moćna tvar duže će je održati mladolikom i zdravom.

Za ovu tvar sigurno ste čuli jer je u posljednjih nekoliko godina postala česti sastojak raznih kozmetičkih proizvoda i iskače iz svakoga ugla. Zašto je hijaluronska kiselina toliko važna za našu kožu?

Riječ je o molekuli želatinozne strukture koja zadržava vodu i prirodno je prisutna u našem tijelu. Njome su obloženi naši zglobovi i živci, ispunjava i podmazuje oči te hidratizira kožu i kosu. S godinama naša koža gubi vlažnost i elastičnost te postaje osjetljivija zbog konstantne izloženosti štetnim UVA i UVB zrakama, zato je važno svakodnevno koristiti proizvode s hijaluronskom kiselinom jer ona, osim što zadržava vodu, štiti zaštitnu barijeru kože kako bi naš najveći organ što duže ostao gladak, mek i jedar.

Hijaluronska kiselina odgovara svakom tipu kože - dovoljno je nježna za osjetljivu te dovoljno lagana za, primjerice, masnu kožu te ju je dobro početi koristiti još u tinejdžerskoj dobi. Na tržištu postoje razni proizvodi s hijaluronom od kojih neki nisu dovoljno kvalitetni jer sadrže prevelike molekule ove tvari pa ona ne može prodrijeti u kožu. Najbolji izbor su serumi i boosteri, no prije nego pogledate naš izbor kvalitetnih proizvoda, važno je da znate razliku između ta dva proizvoda.

Serumi sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka (antioksidanti, peptidi, hijaluronska kiselina) te djeluju na specifične kožne probleme. Sadrže lagane molekule pa zbog toga lako prodiru u kožu. Boosteri, s druge strane, prodiru dublje u kožu te imaju još veću koncentraciju aktivnih sastojaka. Neki do njih se mogu koristiti samostalno, ali se mogu i dodavati u druge kozmetičke proizvode (kreme, serume i maske) za još bolji i jači učinak.

U galeriji vaš čeka naš izbor najkvalitetnijih seruma i boostera s hijaluronskom kiselinom koji će postati nezamjenjivi dio vaše beauty rutine.

Linker
23. travanj 2024 10:11