Profimedia, Backgrid USA
Savjeti supermodela

Kate Moss ima najbolji trik za brisanje podočnjaka, ali neće ga svi voljeti

Nakon više od 40 godina karijere, jedan od najpoznatijih supermodela Kate Moss, još uvijek blista gdje god se pojavi. Tijekom godina i godina sjedenja u make-up stolicama, okružena stilistima, pokupila je nebrojeno puno beauty savjeta koje primjenjuje i danas pa ne čudi što njezina koža izgleda besprijekorno, a kosa joj je zdrava i sjaji. Kako to postiže? Znamo nekoliko trikova.

U intervjuu za Stylist Kate Moss je otkrila nekoliko trikova za njegu kose i kože. "Frizeri Sam McKnight and Guido Palau naučili su me kako najbrže dobiti volumen na tjemenu. Sve što trebate napraviti jest prstima lagano trljati i "štipati" korijen kose, a možete koristiti i četkicu za zube. Isto tako, za lagane valove, kosu osušim u potpunosti i stavim je iza uha", objasnila je Moss.

Što se tiče njege kože, Moss obožava sheet maske na koje ju je "navukla" poznata svjetska vizažistica Charlotte Tilbury. "Prije nego me našminka, Charlotte mi stavi sheet masku kako bi koža dobila potrebnu vlagu. Koristim ih kada imam nešto slobodnog vremena, a to je najčešće u nedjelju, pred TV-om", rekla je.

Od popularnih beauty gadgeta Moss najčešće koristi rollere od žada. "Odlično djeluju na podočnjake i vrećice ispod očiju zbog svoje sposobnosti limfne drenaže", istaknula je. Jedna od njezinih dugogodišnjih kolegica i prijateljica, Naomi Campbell, uvijek joj dijeli savjete gdje ići na dobre tretmane, a njom se konzultira i u vezi make-upa. "Zna neke dobre make-up trikove, ali nekada ih jednostavno ne slušam. Tako je bilo i dok smo bile u dvadesetima. Tada sam nosila mnogo crne olovke za oči, a ona mi je uvijek govorila "Skini to!". Naravno, nisam je poslušala jer sam obožavala crnu olovku", prisjetila se.

Još jedan trik koji je Moss davno naučila uključuje puno leda. "Napunite umivaonik hladnom vodom i unutra ubacite led i nekoliko šnita krastavaca te u to zaronite lice i držite koliko možete. Ovaj trik instantno smanjuje otečenost i zateže kožu", poručila je Moss.

Linker
19. travanj 2024 07:44