QUAY/ MEGA / Mega Agency / Profimedia
Možda su vam promakle

Kako postići besprijekoran look poput Jennifer Lopez? Izbjegnite ovih pet kardinalnih grešaka

Vizažist Jennifer Lopez, koji surađuje s mnogo poznatih dama, otkrio je pet najčešćih grešaka kod svakodnevnog nanošenja make-upa koje nam se potkradaju bez da smo ih uopće svjesni.

Jennifer Lopez se od početka svoje karijere isticala ne samo glasom, nego i stasom i besprijekornom kožom koja uvijek nekako lagano sjaji prirodnim sjajem. Iako genetika i crte lica igraju veliku ulogu u njezinom latino šarmu, Jenn uvijek izgleda besprijekorno zahvaljujući pomno biranom make-upu kojeg njezin vizažist Scott Barnes koristi svakog dana kako bi istaknuo ono najbolje na njoj.

U nedavnom intervjuu za Who What Wear, Barnes je otkrio nekoliko najčešćih grešaka koje radimo kod nanošenja make-upa zbog kojih nikako ne uspijevamo zablistati poput Jennifer.

Pretjerivanje s konturiranjem

"Stroge linije konturiranja obično su znak da samo pratite trendove te ne obraćate pozornost na vlastito lice. Kada sam objavio drugu knjigu s Kim Kardashian na naslovnici, rekao sam da je konturiranje naglašavanje onog što već imamo. Skloni smo kopirati druge i pritom zaboravljamo da svi imamo drukčije crte lica", objasnio je Barnes. Konture će najbolje izgledati ako koristite sjenilo hladnije nijanse i ako ne pretjerate s količinom.

Premalo blendanja

Možda vam se čini da nanošenje sjenila nije znanstvena fantastika, ali kako bi ono izgledalo prirodno, a ne kao da ste ga nalijepili na kapke, važno je dobro ga izblendati. "Neizblendano sjenilo ostalo je u devedesetima. Shvatite ga kao uvod u vaš cjelokupni look. Želite da ima glatke prijelaze između boja i da se slaže s ostatkom outfita". Dakle, samo blendajte, blendajte i blendajte. Čak i kada mislite da ste gotovi, još jednom izblendajte.

Krivo pozicioniranje highlightera

Highlighter služi kako bi istaknuo ispupčene dijelove lica koje svjetlost prirodno pada, a to su dužina nosa, kupidov luk, unutrašnji krajevi očiju, područje ispod obrva i područje iznad jagodica. No, mnoge žene highlighter stavljaju na mjesto gdje bi trebale ići konture i to iz razloga da ih "podignu". "Tako će samo napraviti suprotni efekt. Zapravo samo trebate odabrati odgovarajuću nijansu sjenila za konturiranje i nijansu pudera koji vam pristaje i vaše jagodične kosti doći će izražaja", poručio je vizažist.

Jedno rumenilo za sve

Svaki tip kože je drukčiji te mu odgovara drukčija nijansa rumenila, zato je važno poznavati svoj podton. "Ako vaša koža ima crvenog tona u sebi, previše ružičastog rumenila izgledat će neuredno. Trebate postići look sličan onome kada se prirodno zarumenite. I fokusirajte se vrhove jagodica kada nanosite rumenilo, a ne na krajeve obraza", rekao je Barnes.

Teški make-up na očima tijekom dana

Bez obzira na to što volite nositi smokey-eye make-up an svakodnevnoj bazi, ipak biste ga trebali zaobići tijekom dana. "Šminkam već 20 godina za kameru i van kamere i stvar koju uvijek imam na umu je svjetlo. Dramatičan make-up na očima neće isto izgledati u zamračenoj prostoriji i pod jakim svjetlom. Zato za dan preporučujem koristiti tamnije nijansi zemljanih tonova kojima također možete postići željeni kontrast i glam look", zaključio je Barnes.

Linker
20. travanj 2024 01:42