Promo
IZ LABORATORIJA VICHY

Kako nastaju stvarno dobre kreme?

Jeste li se ikad zapitali kako nastaju te čudotvorne kremice i serumi kojima njegujete svoju kožu i borite se protiv sitnih, nepoželjnih linija kojih je, kako godine idu, sve više i više?

Osim odabira pravih sastojaka koji su se već dokazali u borbi protiv bora - što nije nimalo lak zadatak - tu je cijeli proces u kojem sudjeluju različiti timovi, a za razvoj jednog novog proizvoda potrebne su godine. Tajnu nastanka proizvoda koji se svi mirisni, baršunaste teksture skrivaju u elegantnim kutijicama otkrile su tri stručnjakinje iz Vichyja.

Koliko se dugo razvijaju proizvodi?

Lansiranje novog proizvoda puno je kompleksnije nego što se na prvu možda čini, naglasila je Florence, voditeljica odjela aktivne kozmetike. Od ideje do police u trgovini prođe najmanje dvije, a ponekad čak i šest godina te više od sto različitih ideja, pokušaja i promašaja sve dok se ne pronađe idealna formula. Za otkrivanje one najbolje prvenstveno je zadužena voditeljica laboratorija Sophie. Ona vodi računa o sigurnosti proizvoda. Sophie je izuzetno bitna karika u lancu s obzirom na to da se radi o preparatima koji se nanose na najveći organ tijela - kožu.

O kojem god se proizvodu radilo cilj je uvijek isti: razviti formulu koja sadrži provjereno učinkovite sastojke i uz to, stvoriti neodoljivu teksturu koja će odgovarati svima. Kada je formula gotova, organiziraju se testiranja - tako se dokazuje učinkovitost proizvoda, ali se dobiva i vrijedan feedback od samih korisnica.

"Moj je posao da osiguram da dermatolozi i potrošači prepoznaju ravnotežu između ugode pri upotrebi i učinkovitosti proizvoda. Također, nadzirem sva ispitivanja i u komunikaciji sam s gotovo svim odjelima u tvrtki." – izjavila je Nathalie, glavna i odgovorna za usavršavanje proizvoda u svakom pogledu: od teksture, formule, mirsa, pakiranja...

"Moramo naći najbolju kombinaciju sastojaka i tehnologije, odnosno pravu ravnotežu između nečeg lijepog i nečeg učinkovitog - postići djelotvornu formulu, lijepi miris i ugodnu teksturu."

Izuzev vrhunskih stručnjaka koji su pravi maheri u osmišljavanju formula, istinske zvijezde svakog učinkovitog proizvoda su - sastojci. Neki od dokazano najučinkovitijih molekula koje susrećemo u preparativnoj kozmetici su vitamin C, za kojeg već i ptice na grani znaju da je izvrstan antioksidans, retinol - derivat vitamina A koji obnavlja strukturu stanica te hidratantna hijaluronska kiselina koje je s godinama u našoj koži sve manje pa ju je potrebno nadoknaditi.

Osim ovih dobro poznatih, nedavno su otkrivene i blagodati nekih novih sastojaka kao što je, primjerice, ramnoza: radi se o prirodnom biljnom šećeru čija jedinstvena anti-age svojstva jačaju strukturu kože. Odnedavno znamo da je blagotvoran i neohesperidin, antioksidans širokog spektra djelovanja.

Zajedno smo jači

Baš kao što i boje ističu jedna drugu, tako i blagotvorni sastojci izvlače ono najbolje jedni iz drugih: ramnoza i neohesperidin su, naime, najjači kada su zajedno, baš kao i kofein i adenozin. Oni, pak, u kombinaciji stimuliraju proizvodnju intracelularnog ATP-a - vrijednog koenzima koji prenosi energiju među stanicama.

Upravo su te kombinacije, kao i slatka, ali moćna ramnoza glavne zvijezde Vichy Liftactive Supreme progresivne njege za korekciju bora i čvrtoću kože. Svi proizvodi iz linije - dnevna i noćna krema, serum te njega za područje oko očiju - imaju trostruko djelovanje. Rade trenutačnu optičku korekciju sitnih bora, zahvaljujući kombinaciji kofeina i adenozina koža na kraju dana izgleda kao i kada se ujutro probudite, a ramnoza i neohesperidin djeluju dugoročno i održavaju mladenački izgled kože.

Linker
19. travanj 2024 13:44