Profimedia
Isprobajte ih

Jednostavne, a tako glamurozne: Beauty tajne holivudskih diva koje se koriste i danas

Ako ste mislili da je konturiranje postalo popularno zbog Kim Kardashian, začudit će vas činjenica da su ovu tehniku naglašavanja crta lica još davno koristile glumice u zlatno doba Hollywooda.

Prije današnjih laserskih i raznih drugih tretmana za lice, žene u zlatno doba Hollywooda koristile su jednostavne metode za njegu kože i naglašavanje svoje ljepote i izgledale su jednako glamurozno kao i holivudske zvijezde današnjice pa ne čudi što su nam još uvijek inspiracija. Neki od njihovih trikova koriste se čak i danas.

Marilyn Monroe

Prinz und die Tänzerin, Der / Marilyn Monroe, Image: 379572057, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the film., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives

Najpoznatija ikona zlatnog doba Hollywooda obožavala je nositi crveni ruž. Savršenu nijansu koja je postala njezin zaštitni znak nije postizala nanošenjem samo jednog proizvoda, već kombinacijom čak pet njih. Tamnocrvenu boju nanijela bi na rubove usana, a svjetlije nijanse na sredinu kako bi usne djelovale punije i dobile dimenziju. Na kraju je highlighterom, donosno sjajilom naglasila Kupidov luk i donju usnu.

Marilyn je također bila poznata i po izrazito svijetloj puti koju je njegovala vrlo jednostavnim trikom - čuvanjem od sunca. Kada su je jednom upitali zašto se ne sunča, rekla je da voli biti plavuša po cijelom tijelu.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn,
Profimedia, Hollywood Archive

Trepavice glumice Audrey Hepburn uvijek su savršeno stajale i to zbog jednog zanimljivog trika. Njezin vizažist Alberto de Rosi otkrio je kako je nakon nanošenja prvog sloja maskare svaku trepavicu odvojio iglom. Iako je ovo prilično opasan korak, za postizanje trepavica poput njenih koristite pincetu umjesto igle.

Audrey je posebno obožavala proizvode za njegu kose koji se mogu nabaviti još i danas. Radi se o Elasticizeru - tretmanu prije pranja kose kojeg je poznati stilisti Philip Kingsley napravio posebno za glumicu, a pruža bogatu njegu i elastičnost.

Elizabeth Taylor

CAT ON A HOT TIN ROOF, Elizabeth Taylor, 1958, Image: 98112259, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett

Brijanje lica nije trend koji se pojavio danas, već su ga zvijezde poput Elizabeth Taylor obožavale još davnih dana. Poznata 'Kleopatra' koristila je žilet kako bi skinula sve one nježne, malene dlačice s lica jer joj je puder navodno bolje sjedao na kožu.

Elizabeth je znala da make-up dobro stoji samo na lijepoj, njegovanoj koži pa je licu svake večeri posvećivala dovoljno vremena. Kreme nije utrljavala u kožu već utapkavala kako bi spriječila preranu pojavu bora.

Katharine Hepburn

Katharine  Hepburn circa 1936, Image: 368261116, License: Rights-managed, Restrictions: For Editorial Use Only -, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Hollywood Archive
Profimedia, Hollywood Archive

Ova filmska diva također je njegovala besprijekoran ten, a sve zahvaljujući domaćem pilingu na bazi limuna i šećera. Svake večeri pomiješala bi sok od limuna s malo vode i šećera te tom smjesom istrljala lice. Osim toga, vjerovala je kako previše konzumacije svježeg voća narušava ten jer se kiseline skupljaju ispod kože i uzrokuju mrlje.

Grace Kelly

Prod DB © MGM / DR
L'EMERAUDE TRAGIQUE (GREEN FIRE) de Andrew Marton 1954 USA
avec Grace Kelly, Image: 173655788, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual movies
Profimedia, Visual movies

Prvo glumica, a zatim princeza, Grace Kelly nekoliko je puta na dan njegovala ruke kremom jer nije podnosila suhoću, a i izjavila je da se godine na ženi prije vide na rukama nego bilo gdje drugdje.

Iako je Kim Kardashian smatra kraljicom konturiranja, ova tehnika seže daleko u prošlost. Grace Kelly ju je koristila kako bi naglasila jagodične kosti. Jednu nijansu rumenila nanijela bi ispod jagodica, a na njih bi stavila tamniju nijansu.

Sophia Loren

Sophia Loren, circa 1956 
File Reference # 33536_034THA, Image: 363845006, License: Rights-managed, Restrictions: For Editorial Use Only -, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Hollywood Archive
Profimedia, Hollywood Archive

Talijanska glumica poznata po iznimnoj ljepoti i u starijim danima uvijek je vodila računa o koži, a za njegu je najviše voljela koristiti maslinovo ulje. Osim što je bila na mediteranskoj prehrani, ovim ljekovitim uljem mazala je kožu, a dodavala ga je i u kupku.

Maslinovo ulje kožu čini elastičnom, mekom i zaključava vlagu što joj daje predivan sjaj i podatnost.

Rita Hayworth

CIRCUS WORLD (1964) - JOHN WAYNE - RITA HAYWORTH., Image: 137009408, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album

Zaštitni znak glumice Rite Hayworth bila je vatrena crvena kosa, no ona je zapravo bila prirodna brineta. Da bi obojenu kosu održala zdravom, Rita bi je natopila maslinovim uljem i zamotala u ručnik na 15 minuta. Nakon toga bi je isprala vrućom vodom i limunovim sokom.

Osim limuna, koristila je mješavinu jabučnog octa i mlake vode kojom bi ispirala kosu po drugi put za postizanje dodatnog sjaja.

Linker
25. travanj 2024 05:48