SAVEZNICI TENA

Dobar izgled na sparini i vrućini: Trikovi za postojanu šminku

'Teška', ali suviše lagana te topiva šminka može postati savršen saveznik tena i na najvećoj vrućini - samo treba znati pokoji trik.

Recept za lijepu kožu ljeti je, primarno, kvalitetna preparativna njega, no dnevne i večernje obveze katkad zahtijvaju make-up i na “ekstremnim” temperaturama. Ali kako postići - i zadržati - dobar izgled na sparini i vrućini, koje su neprijatelji postojanosti šminke? Ključ je u pravilnoj primjeni pudera, korektora, sjenila i maskara s formulama koje uspješno odolijevaju ljetnim izazovima. I piling je dio tog “arsenala” jer se u toplim mjesecima koža pojačano znoji i masti pa su pore sklonije začepljivanju.

Beautiful woman posing on sea background in blue shorts
Getty Images

Ispod zaštitnog faktora (minimalno SPF 30) preporučuje se prozračni preparat za hidrataciju, a najbolji izbor su gel kreme koje vlagu zadržavaju u dubljim slojevima kože. Adut u očuvanju mat tena i postojanog make-upa je zasigurno primer, koji i vizualno smanjuje pore.

Terrybly Densiliss primer s anti-age efektom 669 kn BY TERRY; Skin To Die For za matiranje lica 185 kn PETER THOMAS ROTH; Picture Perfect 69,99 kn MAKEUP OBSESSION; Blur Me Face Primer 159 kn NAJ OLEARI

Što se tiče pudera, prvi su odabir oni na bazi vode i bez ulja, a poslije nanošenja poželjno je učvrstiti ih puderom u kamenu ili prahu. Alternativa toj kombinaciji je mat puder veće pokrivnosti. Tijekom dana (i večeri) dobro je imati takozvane blotting papiriće, koji upijaju višak masnoće i uklanjaju sjaj.

Stay Matte tekući puder 315 kn CLINIQUE; Infaillible dugotrajni tekući puder 96,90 kn L’OREAL; Double Wear Nude SPF 30 dugotrajni tekući puder 459 kn ESTÉE LAUDER

Papir za matiranje sa zelenim čajem 44,99 kn NYX

Ruževi, sjenila, rumenila i bronzeri preporučuju se u tekućoj ili kremastoj teksturi jer se lako nanose, a zatreba li, mogu se učvrstiti s malo transparentnog pudera. Za posebne prigode neka zadnji korak bude fiksator, koji će lice osvježiti, a make-up “zaključati” i osigurati mu osam do 16 sati postojanosti.

The Powder puder u prahu 789 kn LA MER; Prime And Fine Luminizing puder u kamenu 39,90 kn CATRICE

Linker
11. travanj 2024 02:35