VIZAŽISTI PREDVIĐAJU

Devedesete kao način života: Vraćaju se tanke obrve u novoj varijanti, a slijede ih tri druga trenda!

Osim tankih obrva, ove godine s liste trendova ne padaju obrve oblikovane laminacijom, a popularne će biti i one oblikovane dragujićima te izblijedjele obrve!

I u svijetu ljepote, trendovi dolaze, odlaze i ponovno se vraćaju. Već neko vrijeme svjedočimo povratku obilježja mode 90-ih i 2000-ih, a čini se da istim putem ide i make up. Obrve kojima se posljednjih nekoliko godina pridaje najveća pažnja kod šminkanja vraćaju se u neka prošla vremena, a slavni vizažisti koji posebnu pažnju posvećuju upravo obrvama - Joey Healy i Jared Bailey predviđaju najveće trendove u oblikovanju obrva za 2022.

Devedesete kao životni stil

"90-e su bile način života. Ljudi kojima se sviđa taj stil, u potpunosti urone u njega. Ako ćete se navući na ‘wolf cut‘ frizuru i kopče s motivima leptira, vjerojatno ćete poželjeti i tanje, oblikovanije obrve", govori slavni vizažist najavljujući tanke obrve kao veliki ovogodišnji trend.

Tanke obrve kod kojih je ključno popunjavanje

Bez brige - nije riječ o toliko tankim obrvama da se bojite pincete, već o obrvama čiji se oblik smanjuje u širinu, a kod kojih je ključno popunjavanje kako bi održale gustoću i teksturu, a potom i oblikovale lice.

image

Bella Hadid.

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Kako biste izbjegli efekt previše tankih obrva, osim što se možete prepustiti profesionalcima u kozmetičkim salonima, obrve možete oblikovati i mikro linijom olovke za obrve na mjestima gdje vam dlačice nedostaju. Neka potezi budu oštri i namjerni - savjetuju vizažisti te dodaju da potom upotrijebite dobro prekrivajući mat korektor kako biste prekrili dlačice koje iskaču.

Izbijeljene obrve

Visoko među trendovima kotirat će i izbijeljene obrve koje možete postići i kod kuće koristeći obojeni gel za obrve. Taj trend već smo viđali među mnogim velikim i poznatim imenima svjetske scene poput Kim Kardashian, Lady Gage, ali i Belle Hadid.

image

Kim Kardashian na Met Gali 2016. pojavila se s izblijedjelim obrvama.

JOHN ANGELILLO/UPI/PROFIMEDIA

Čitajte i: Čupavim obrvama je odzvonilo! U trendu su tanke iz devedesetih - evo kako ih njegovati i ne pretjerati s čupanjem

Obrve koje krše pravila

Jedan od najupečatljivijih trendova koji će obilježiti ovu godinu bit će draguljići u ulozi make up-a. Osim kapaka i trepavica, draguljići, kristali i naljepnice koristit će se i u svrhu oblikovanja obrva. Pomoću ljepila za umjetne trepavice i pincete vrlo jednostavno možete oblikovati obrve i pokazati svoju odvažnost na partyju.

image

Upečatljive party-obrve bit će trend u 2022.

PEXELS

Ako vam ovaj trend zvuči pretjerano - ne brinite. Laminacija obrva i dalje ne gubi na popularnosti. Iako obrve djeluju sasvim prirodno, dovoljno su efektne da vam je dovoljna samo maskara za potpuni look.

image

Laminacija obrva i dalje je u trendu.

PEXELS

Jednak efekt kao iz kozmetičkog salona postići ćete prozirnim gelom za obrve, četkicom i olovkom za obrve. Prozirni gel pustite iz tube i pustite da se suši na zraku 30-45 sekundi pa ga ravnomjerno raščešljajte po obrvama. Nakon toga ostavite obrve da se osuše 45 sekundi do minute pa ih četkicom raščešljajte prema gore. Zatim olovkom nacrtajte nekoliko dlačica kako biste dodali gustoću.

Visoki luk

image

Obrve iz 90-ih ponovno se vraćaju među trendove.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Kose i zategnute oči pomlađuju lice, a isti luk za taj efekt moraju slijediti i obrve. Efekt zatezanja postići ćete ako uz donji rub obrva povućete liniju highlihtera. Osim što će vam lice izgledati utegnutije i mlađe, make up će izgledati urednije.

image

Visoki luk obrva ostavlja dojam zategnutosti lica.

MMEDIAPUNCH INC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Linker
14. travanj 2024 10:49