MAKE UP TRENDOVI

Detalj koji mijenja cijelo lice: Pogledajte kako su se mijenjali trendovi i kakve su obrve trenutno ‘in‘

Obrvama danas pridajemo veliku pažnju, a evo kako su se trendovi u oblikovanju mijenjali kroz povijest!

Obrve uvelike utječu na cjelokupan izgled lica, pa nije ni čudno što su se kroz povijest mijenjali trendovi kojima se pokušavalo izvući ono što najbolje pristaje licu. I dok se danas ni jedan trend ne zadržava predugo, neke oblike obrva iz prošlosti možemo pripisati cijelim desetljećima. Donosimo revoluciju i trendove obrva kroz povijest - možda baš ovdje pronađete idealan stil za sebe.

Nacrtane obrve

U razdoblju 1920-ih nijemi filmovi svjedoče o tome da su tada bile popularne tanko nacrtane obrve. S obzirom na to da je po dlačicama teško izvlačiti tanke crte, prirodne obrve su se brijale. Predstavnica ovog trenda svakako je američka filmska zvijezda 1920-ih, Clara Bow.

image
PICTORIAL PRESS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Teatralne obrve

U desetljeću koje je uslijedilo, još su uvijek bile popularne tanke obrve, no "teatralno savijene" koje ostavljaju dojam čuđenja. Glumica koja je utjecala na razvoj tog trenda bila je Greta Garbo.

image
HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Prirodne široke obrve

Trend koji i danas često viđamo po društvenim mrežama, kako za svakodnevno izdanje, tako i u sklopu umjetničkog izražavanja, svakako su i "Frida Kahlo" obrve, koje su origilnalno postale popularne u 40-im godinama prošloga stoljeća.

image
COLUMBIA PICTURES/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Obrve kao zaštitni znak slavnih dama: Njegovati ih možete u kućnoj radinosti ili se prepustiti stručnim rukama

Oštar luk

U Zlatno doba Hollywooda, svi su imitirali obrve poznatih lica i glumica pa su tada popularnost preuzele obrve kakve je imala Marilyn Monroe, u obliku šiljastog luka.

image
MGPHOTO76/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Blago zakrivjene tanke obrve

Sedamdesetih godina popularnost su uz glamurozan make-up preuzele tanke, snažno zakrivljene obrve.

image
JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Prirodne obrve

U doba hipija, dogodio se obrat u što prirodnije, tako da se obrvama uopće nije pridavala posebna pažnja, pa su se nosili samo prirodni oblici koji su se ponekad oblikovali gelom.

Devedesetih godina obrve su bile uredno počupane s oštrim kutem koje su odavale dojam "agresivne" grimase.

image
MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

2000-ih godina se trend tanjih obrva nastavio, no posljednjih desetak godina postale su privlačne debele obrve poput onih Care Delevingne koja je na neki način i popularizirala taj oblik.

Čitajte i: Novi trend u oblikovanju obrva: Daje najprirodniji rezultat, a obožavat će ga i najneposlušnije dlačice

Instagram trendovi

Otada su se izmijenili razni trendovi koji se nisu dugo zadržavali.

image
PEXELS

Trenutno su najpopularnije puder obrve koje se rade u raznim salonima kao i iscrtane obrve srednje debljine i urednog oblika. Kako se u posljednje vrijeme sve više diže svijest o važnosti isticanja prirodne ljepote, na listi trendova nalaze se i tzv. Baby obrve - voluminozne obrve koje se začešljavaju prema gore i kojima se pomoću oštrih škarica režu vrhovi prateći luk obrve.

Linker
18. travanj 2024 22:15