Provjereno funkcionira

‘Code red‘: Donosimo savjete kako odabrati savršenu nijansu crvenog ruža

Iako ga se već godinama povezuje s pojmom ženstvenosti, crveni ruž mnogima zadaje prave glavobolje. Koliko ste samo nijansi dosad isprobali, a da niste postigli željeni efekt moćnih, crvenih usana. Otkrivamo vam kako uskladiti najbolju crvenu nijansu s podtonom vaše kože i bojom zuba.

Iako se često govori kako crveni ruž odlično stoji baš svakome, u praksi je katkad doista teško pronaći idealnu nijansu. Iako ova intenzivna boja može fantastično istaknuti adute lica, odabir pogrešne nijanse imat će potpuno suprotan efekt koji je mnoge obeshrabrio u namjeri da nanesu ruž u omiljenoj boji. No, potraga za idealnom nijansom zahtijeva malu pripremu, s obzirom na to da svaki podton kože podnosi određenu nijansu, a isto vrijedi i za boju zuba. U nastavku donosimo mali vodič koji će vam pomoći u pronalasku idealnog crvenog ruža.

Ruž treba istaknuti vaše bijele zube

Prije svega, važno je misliti na boju zuba, s obzirom na to da crveni ruž može dodatno naglasiti žutilo pa čak i stvoriti lažan efekt žutih zubi. Ovakve probleme riješit će ruž u boji trule višnje koji će, zahvaljujući stvaranju kontrasta, neutralizirati žutilo. Odličan izbor će biti i onaj koraljno crvene boje, kao i ruževi sa sjajem koji će refleksijom svjetla s usana stvoriti efekt blještavo bijelih zubi.

Saznajte koji podton kože imate

Postoje četiri različita podtona kože: maslinasti, žućkasti, ružičasti i neutralni. Najzahvalniji je, pritom, onaj neutralni kojemu će odlično stajati ruževi u svim nijansama, a osobe ostalih podtonova ipak će trebati uložiti nešto vremena dok ne pronađu idealnu nijansu za sebe. Ružičasti podton ćete najlakše prepoznati ako imate izrazito svijetlu put, kao i prema žilama na zapešću ruke koje su najčešće ljubičaste ili plave, dok su u slučaju žutog podtona potpuno zelene. Osobe maslinastog podtona, čije su žile na rukama također u zelenoj boji, tamnije su puti i lako postižu preplanulost.

Maslinasti podton

Osobama s maslinastim podtonom kože najbolje će pristajati koraljne nijanse, kao i sve one koje vuku na narančastu boju. Ovdje je važno imati na umu da izbor ruževa suzite na one s toplim tonovima, a odličan izbor će biti i žarko crvene nijanse. Svima onima s maslinastim podtonom odlično će stajati tekući ruž brenda Mac u Quite the Standout nijansi.

image

Koraljno crvena je idealan izbor za sve one maslinastog podtona.

PROMO

Čitajte i: Dva talijanska diva imaju najljepše proljetne kolekcije ruževa koji bogato njeguju usne

Žućkasti podton

Osobe sa žućkastim podtonom kože svakako imaju najviše mogućnosti kada je riječ o nijansama crvenog ruža. Njima će odlično stajati ruževi hladnih i toplih tonova, no trebali bi izbjegavati koraljne nijanse jer bi se mogle stopiti s toplinom kože pa bi rezultat mogao biti pomalo dosadan. Svima koji imaju žućkasti podton kože odlično će pristajati tamniji ruž, kao što je onaj brenda Guerlain u nijansi Spicy Burgundy iz linije KissKiss Mate.

image

Nešto tamnija nijansa odlično će pristajati svima sa žućkastim podtonom.

PROMO

Ružičasti podton

Najbolji odabir za osobe s ružičastim podtonom su oni koji će naglasiti prirodnost tena, a to su svi oni hladnijih nijansi, s ljubičastom ili plavom bazom. Osobe s ružičastim podtonom najčešće imaju izrazito svijetlu put kojoj će odlično pristajati ruž brenda Tom Ford u nijansi F***ing Fabolous.

image

Ružičasti podton kože najbolje će podnositi ruževe hladnijih tonova.

PROMO
Linker
11. travanj 2024 20:00