Beauty savjeti

Čišćenje beauty blender spužvice više neće biti tlaka: Isprobala sam tri načina i svaki odlično funkcionira

Ako se i vi, baš poput mene nekad davno, mučite s čišćenjem jajaste spužvice za nanošenje make-upa, odahnut ćete kada isprobate tri brze i jednostavne tehnike koje izvlače i najtvrdokornije ostatke pudera.

Jedna od važnijih stvari koju sam naučila tijekom godina i godina čitajući, proučavajući i koristeći kozmetiku jest redovito čišćenje alata za nanošenje šminke. Ova navika, ako se stekne odmah na početku susretanja sa svijetom šminke, može uvelike doprinijeti zdravlju vaše kože, ali i budžetu.

Čitajte i: Čišćenje kistova za šminkanje nije gnjavaža ako se držite ovih jednostavnih pravila

Naime, kistovi i spužvice za make-up leglo su bakterija, ostataka sebuma i mrtvih stanica naše kože i zato sama pomisao da se šminkamo tim koktelom prljavštine i nije baš privlačna, zar ne? Osim toga, ako redovno perete svoj alat, duže će vam trajati i tako neće morati često ulagati u nov.

Od alata za nanošenje šminke isprobala sam sve - od kistova, preko spužvica do popularno zvanih beauty blendera, odnosno spužvica u obliku jajeta. Iako je Beauty Blender zapravo brend za sebe, u svijetu ljepote ustalio se taj naziv za sve spužvice sličnog oblika i namjene.

Osim kistova koje koristim svakodnevno, beauty blender mi olakšava posao tamo gdje kist ne može - nanošenje korektora ovom spužvicom iznimno je lako, a daje fenomenalno prirodan i ujednačen izgled. Iako je ova spužvica prilično moćna, treba ju češće prati nego kistove - idealno bi bilo svaki put nakon korištenja jer se do sljedećeg dana stigne osušiti i spremna je za ponovnu upotrebu.

Ako ste tek otkrili svijet beauty blendera, otkrit ću vam tri načina kako je efektivno oprati; sva tri sam isprobala i provjereno djeluju!

Čitajte i: Vitamin C, retinol i kiseline - moćni su u njezi kože, ali neke nikada ne biste smjeli koristiti zajedno, evo koje!

Sapun i topla voda

Najjednostavniji način za pranje jajaste spužvice jest koristeći sapun i vodu. Postupak je sljedeći: dobro namočite spužvicu pod toplom vodom, stavite na nju malo tekućeg sapuna (ne preporučujem kruti jer nije učinkovit) ili šampona za kosu te ga lagano utrljajte u spužvicu. Nekoliko sekundi trljajte spužvicu dok ne upije sapun te je isperite pod mlazom tople vode. Po potrebi ponovite i stavite je na papirnati ručnik kako bi se osušila na zraku.

U mikrovalnoj

Ako imate mikrovalnu pećnicu, onda će vam poslužiti i za čišćenje beauty blendera. Kako, pitate se? Zapravo je vrlo jednostavno. Ova metoda super je ako prvotna ne funkcionira ili ako ste spužvicom nanosili teške, masne pudere koji ne izlaze tako lako iz njezinih pora.

Sve što vam treba je deterdžent za suđe (jer najbolje otapa masnoću), keramička posuda i malo vode. Posudu napunite toplom vodom, u nju potopite spužvicu te posudu sa spužvicom ubacite u mikrovalnu na jednu minutu.

Nikako ga unutra ne ostavljajte više od minute jer je mikrovalovi mogu rastopiti.

Kad otkuca minuta, izvadite posudu i dobro iscijedite spužvicu. Primijetit ćete da je voda jako prljava, a ako je i spužvica takva na nekim dijelovima, ponovite postupak. Nakon drugog puta, spužvicu dodatno isperite pod mlakom vodom i stavite na sušenje na zraku.

Čitajte i: Zvuči teško, ali nije nemoguće! Kako nanijeti proizvod za zaštitu od sunca preko make-upa?

Duplo čišćenje

Osim za čišćenje kože, double cleansing metoda vrijedi i za čišćenje beauty blendera. Duplo čišćenje sastoji se od dvije faze - ulja i čistača. Možete koristiti bilo koje ulje - suncokretovo, maslinovo, bademovo ili bilo koje drugo. Ulje će rastopiti tvrdokornu masnoću, dok će čistač ukloniti sve ostatke nečistoća.

Postupak je sličan kao i kod prve metode - na spužvicu prvo nanesite malo ulja te ga dobro utrljajte u nju, potom je isperite te operite sapunom, gelom za čišćenje lica, šamponom ili specijaliziranim čistačem za beauty blendere. Pustite je da se osuši i divite se lijepoj, čistoj spužvici!

Još nekoliko savjeta za dulji vijek trajanja beauty blendera

Način na koji koristite i čuvate beauty spužvicu jednako je važan kao i njezino redovito čišćenje. Kako bi vam duže trajala, važno je zapamtiti sljedeće:

  • koristite je vlažnu - prije svakog korištenja namočite je i dobro iscijedite jer samo vlažna dobro radi svoj posao
  • koristite obje strane spužvice - da se spužvica ujednačeno troši, koristite sve njezine strane: širim dijelom nanosite proizvode na veće površine lica, a užim na ona teško dostupna poput kutova očiju, oko nosa ili ispod obrva
  • čuvajte je na suhom - da vam spužvica ne skuplja prašinu dok je ne koristite, čuvajte je u nekoj kutijici s poklopcem ili mekanoj vrećici (poput one za nakit).
Linker
19. travanj 2024 10:03