Getty Images for ghd
Lijepa i na +25

Beauty savjeti zbog kojih će make-up izgledati savršeno i na visokim temperaturama

Uložite u nekoliko proizvoda koji će vas spašavati cijelo proljeće i ljeto te odaberite način šminkanja koji će vam omogućiti bezbrižno uživanje u najljepšim mjesecima...

Iz zime smo glatko ušetali u proljeće koje više nalikuje na ljeto, što znači da smo primorane preskočiti sve pripreme za toplije dane i biti spremne za gole noge, pojačano znojenje i make-up koji curi s lica već danas!

Olivia Culpo odličan je primjer djevojke čija je šminka uvijek savršena, bilo da pozira na suncu, uživa na Coachelli ili gleda reviju iz prvog reda pa može poslužiti kao odličan primjer proljetnog looka koji je postojan, a opet privlačan bez staromodnih i teških slojeva koji ulaze u nabore i naglašavaju male nesavršenosti.

NEW YORK, NY - APRIL 24:  Model/actress Olivia Culpo attends the TIMEX Spring 2018 Women's Collection Launch Dinner at The NoMad Hotel on April 24, 2018 in New York City.  (Photo by Monica Schipper/Getty Images for Timex)
Getty Images for Timex

Kako bi izbjegli brisanje šminke i njezino razmazivanje po području oko usana i očiju, nabavite nekoliko pouzdanih proizvoda i držite se pravila celebrity make-up artista koji znaju što rade.

Priprema je iznimno važna

Prije šminkanja na kožu nipošto nemojte nanositi masne kreme, već lagane gel teksture koje će hidratizirati kožu. Ako se borite s masnom T-zonom, obavezno je premažite gelom za matiranje koji će satima kontrolirati izlučivanje sebuma i na najbolji način pripremiti kožu za make-up. Prije nanošenja sjenila kapke premažite primerom ili barem korektorom, a ruž između dva sloja 'učvrstite' puderom u prahu i obavezno obrubite mat olovkom za usne. Ili odaberite sjajilo, koje je ponovno u trendu.

Transparentni puder vaš je najbolji prijatelj

Proziran puder koji se zapravo na koži ni ne vidi, najbolji je izbor za dane u kojima se koža dodatno znoji i masti. Nema boju pa na licu neće stvarati ružne mrlje i nakupine, a njime ćete brzo i efikasno matirati T-zonu, fiksirati rumenilo i liniju tuša. Tankim kistićem jednostavno obrubite crtu na očima - to će joj produljiti vijek trajanja za barem nekoliko sati.

Vodootporna šminka i ekstenzije mogli bi vam uštedjeti muke i vrijeme

Ako želite baš uvijek izgledati besprijekorno, a imate velikih problema sa znojenjem i masnom kožom, uložite u ekstenzije na trepavicama, s kojima ćete izgledati besprijekorno 0-24, a u parfumeriji obnovite kozmetičku torbicu kvalitetnom vodootpornom šminkom.

Prigrlite trendove

Zaboravite na 'žbuku'. Vjerovali ili ne, u potpunosti matiran izgled izašao je iz mode, a u trendu je ponovno prirodan, svjetlucav, 'dewy look'. To znači da su na cijeni lagani puderi i BB kreme, obrazi okupani nježnim rumenilom i highlighterom te gotovo mokre, metalik teksture na očima. Odaberete li ovakav izgled važno je samo pobrinuti se za matiranje čela, nosa i brade te dotjerivanje obrva koje će poslužiti kao prekrasan okvir cijelom licu.

Fiksator

Bočica s fiksatorom nije rezervirana samo za vjenčanja i nastupe slavnih celebrity cura - pomoći će vam da svaki make-up look zadržite na licu i nakon višesatnog sjedenja na sunčanoj terasi. Raspitajte se o ponudi i svakako odaberite kvalitetniju varijantu jer bi jeftinije mogle razočarati.

A post shared by Katerina Hlopova (@ketmakeup) on

Linker
19. travanj 2024 18:48