Splash
ZA EDITORIJAL

Alicia Keys: Predvodnica pokreta 'bez šminke' prvi put nakon godine dana nosi make-up

Prošle je godine privlačila pozornost zahvaljujući potpuno prirodnom izgledu – Alicia Keys odlučila je izbaciti šminku iz svojeg života i bez make-upa dolazila na svečana događanja i snimanje showa The Voice, ali sada je taj "no make-up" niz prekinula zbog snimanja jednog editorijala.

Američka glazbenica, koja je u studenome objavila svoj novi album "Here", dovoljno je samopouzdana da pred brojne kamere izađe bez trunke pudera, a već godinu dana nije viđena našminkana – ne koristi čak ni ruž za usne, kamoli sjenilo. Odnosno, tako je bilo sve do snimanja editorijala za beauty časopis Allure. Naslovnicu časopisa krasi portret višestruke dobitnice Grammyja na kojem pjevačica nema niti trunke šminke, dok je na ostalim fotografijama iz editorijala našminkana, ali minimalno. Upečatljiva tirkizna i ljubičasta te crna linija ispod donjih trepavica odlično joj stoje, a za njezin besprijekoran izgled zaslužna je vizažistica Dotti Streeters.

Ovo je prvi put u godinu dana da Aliciju Keys možemo vidjeti u takvom izdanju – posljednji editorijal u kojem je bila našminkana snimila je prošlog proljeća.

"Ne robujem make-upu, ali niti tome da ne nosim šminku. Smatram da imam pravo odabrati što želim."

Kada je lani odlučila "uzeti pauzu" od šminkanja uzrokovala je pravu pomutnju te pokrenula brojne rasprave na temu ovisnosti o prekrivanju lica make up-om. Također, mnogo se nagađalo o "stvarnim" motivima za povlačenje tako, za jednu javnu osobu, "radikalnog" poteza. Ipak, Aliciji Keys nikada nije bila namjera omalovažiti ikoga - make-up ili no make-up trebalo bi biti stvar osobnog izbora, a ne nešto što je nametnuto od strane društva.

- Nije mi namjera posramiti one koje uživaju u tome. Nitko ne bi smio biti omalovažavan zbog načina na koji se odlučio izraziti i to je cijela poanta priče – izjavila je Alicia Keys koja je u međuvremenu postala ikona pokreta "bez šminke".

"Zalažem se za pravo na izbor. Mislim da bi žene trebale imati pravo birati što žele činiti sa svojim licem, tijelom, zdravljem. Važno je naglasiti da su očekivanja o izgledu žena suluda i nerealistična."

Iako se sada mnogi dive njezinoj besprijekornoj koži i često govore kako bi i oni izbjegavali šminku kada bi imali takav ten, slavna pjevačica se godinama borila s aknama i drugim problematikama kože, a i dalje se drži strogog beauty režima po preporuci svoje vizažistice Dotti Streeters. Sada joj svi govore da posebno sjaji, ali ona misli da je tajna u tome što je postala svjesnija sebe, samopouzdanija i mnogo više posvećena sebi.

"Nisam savršena niti to moram biti. Nije u tome poanta. Način na koji se osjećate iznutra snažno se reflektira prema van – na vašoj koži. Za mene je tek to prava ljepota."

Linker
19. travanj 2024 05:17