miriše kroz ekran

Legendarni Diorov J’adore dobiva novu verziju: Na bazi je vode i zvuči vrlo primamljivo

Novi miris kombinacija je svježeg i slatkog ulja nerolija, jasmina, magnolije i ruže.

Jeste li znali da su osjeti mirisa i okusa direktno povezani s našim limbičkim sustavom koji kontrolira emocije? Da, zato ne čudi što nam određeni miris može potaknuti sjećanje na neku emociju, osobu ili događaj. Parfeme također nosimo kada si želimo poboljšati raspoloženje, a jedan od kultnih mirisa je Diorov J’adore u elegantnoj bočici sa zlatnim detaljima.

Inspiracija za dizajn bočice bio je look sa zlatnom choker ogrlicom za modnu kolekciju za jesen 1997. koju je osmislio John Galliano.

image

Charlize Theron je lice Dior J‘adore parfema

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Galliano je bio sastavni dio stvaranja J‘adorea. Kada je počinjao u Dioru, nije govorio francuski pa je samo govorio Oh, J’adore, j’adore, j’adore! (obožavam) kada mu se nešto jako svidjelo", za Vogue je rekao Frederic Bourdelier, direktor kulture i nasljeđa u Dioru.

Diorov najpoznatiji parfem objedinjuje najljepše cvijeće iz cijelog svijeta, a sada, 25 godina, spreman je za malu revoluciju. Dior je na svom Instagram profilu najavio nešto drukčiju verziju J’adorea i to na bazi vode. Za razliku od jakih nota prvotnog parfema, novi miris je blaži, ali objedinjuje sve što Dior jest. "Ruši sva pravila", napisali su iz Diora na svojem Instagram profilu.

Naime, miris pod nazivom Parfum d’eau sadrži luksuzno ulje cvijeta nerolija koje se dobiva iz cvjetova drveta gorke naranče. Njih uzgaja Christelle Archer koja se brine za 100-godišnje nasade gorkih naranči.

Dio privlačnosti Parfum d‘eau mirisa je nevjerojatno svjež, sladak i "zelen" miris nerolija pomiješan s vodom jer ona sporije isparava od alkohola. Uz neroli, tu su još eterična ulja jasmina, magnolije i dašak ruže. Svi ovi sastojci stvaraju nježnu mliječnu emulziju pa je bijela boja za dizajn bočice bila itekako prigodna, a možete je vidjeti ovdje.

Iako parfemi na bazi vode brzo "blijede" pa ih morate češće nanositi da bi trajali cijeli dan, Parfum d‘ea stvoren je tehnikom nanoemulzije koju je Dior nabavio od japanskog laboratorija. Voda i cvjetna ulja pomiješana su pod iznimno visokim tlakom te prije nanošenja tog parfema ne trebate protresti bočicu kako bi se ulja povezala s vodom.

Ako vam je J’adore previše jak, možda se zaljubite u ovaj miris koji zvuči vrlo primamljivo. Trenutno ga još nema u prodaji, ali vrijedi čekati!

Linker
24. travanj 2024 19:40