CHANEL PRESS
Resetiranje njegom

Koža sada treba njegu posebno moćnom kombinacijom

Sa 100 na sat ulijećemo u jesensku sezonu, koja je uvijek izazovna za kožu, a sada joj se nude sinergijska rješenja - napredna združivanja sastojaka i metoda - te inovativne zamjene za problematične sastojke.

Sa 100 na sat ulijećemo u jesensku sezonu, koja je uvijek izazovna za kožu, a sada joj se nude sinergijska rješenja - napredna združivanja sastojaka i metoda - te inovativne zamjene za problematične sastojke.

U ovom prijelaznom razdoblju često su na koži zaostale posljedice nezgodnog ljetnog međudjelovanja sunca, vjetra, morske soli i bazenskog klora - a na isušenost, pigmentacijske mrlje i pojačanu osjetljivost već se nadovezala iscrpljenost, jer u jesensku sezonu uletjeli smo sto na sat. Upravo sada je vrijeme za "resetiranje" njegom koja na sveobuhvatan način štiti, obnavlja, umiruje i ujednačuje ten.

Veliki hit je kozmetika s produljenim djelovanjem, koja od jutra do mraka može pratiti dinamično življenje. Revitalizirajuće kreme, serumi i maske obećavaju neprestanu svježinu, jedrinu i blistavost zahvaljujući novim tehnologijama umrežavanja njegujućih sastojaka, kako bi oni u sinergiji djelovali još snažnije nego svaki zasebno. Pritom je gotovo nezaobilazna hijaluronska kiselina koja pospješuje navodnjavanje i "popunjavanje" kože.

image

AFRODITA Hyaluron Mineral hidratantna krema s prirodnom mineralnom vodom, 89,90 kn/11,93 €.

AFRODITA

Tvar koja se inače prirodno nalazi u organizmu kao sastavni dio vezivnog tkiva u kozmetici se oponaša laboratorijskim inačicama - a one se neprestano usavršavaju.

image

ELIZABETH ARDEN Advanced Ceramide Capsules Daily Youth serum s ceramidima, u biorazgradivim kapsulama, 60 kapsula, 699 kn/92,95 €.

ELIZABETH ARDEN

Općenito je zamjetan trend dorađivanja i unapređivanja već dobro znanih kozmetičkih sastojaka, poput ceramida (gradivnih elemenata zaštitnog sloja kože) te niacinamida, oblika vitamina B3 koji osnažuje kožu i djeluje protuupalno. U igri su i probiotici - takozvane dobre bakterije koje čuvaju "ekosustav" kože.

image

KORRES Greek Yoghurt serum za lice i područje oko očiju, obogaćen probioticima i prebioticima, 294,60 kn/39,10 €.

KORRES

Probiotici su prava blagodat za osjetljiv i problematičan ten, osobito u kombinaciji s - prebioticima. To su biljna vlakna, ulja i druge prirodne tvari koje, jednostavno rečeno, služe kao hrana probioticima, potpomažući njihovo blagotvorno djelovanje. Upravo zato nova generacija probiotičke njege u pravilu je obogaćena i prebioticima.

Moćni bakuchiol

Pomoću visoke tehnologije pronalaze se i zamjene za problematične sastojke, a među najistaknutijim primjerima je biljna inačica retinola, oblika vitamina A koji se inače često dodaje u kozmetiku jer potiče stvaranje kolagena i ubrzava obnavljanje stanica pa na taj način smanjuje bore i hiperpigmentacije te normalizira problematičnu kožu sklonu prištićima.

image

CHANEL N°1 revitalizirajuća krema s ekstraktom crvene kamelije, 807 kn/107,11 €.

No, kako "pravi" retinol može izazvati suhoću, crvenilo i ljuštenje kože te povećati osjetljivost na sunce, kao nježna alternativa bez nuspojava nudi se bakuchiol, ekstrakt azijske biljke Psoralea corylifolia (ljeskoliki djeteljnjak) koja se od davnina koristi u ajurvedskim njegujućim pripravcima.

image

NIVEA Cellular Expert Lift krema s bakuchiolom i hijaluronskom kiselinom, 147,95 kn/19,68 €.

NIVEA

I vitamin C donedavno se ubrajao među moguće iritanse, no sada je "programiran" da djeluje bez neželjenih nuspojava poput crvenila, isušivanja i preosjetljivosti. Stoga je vitamin C doživio novi procvat - uključujući tretman za blistav ten Timexpert Radiance C+ poznatog španjolskog brenda Germaine de Capuccini koji je nedavno stigao na hrvatsko tržište.

image

U zagrebačkom estetskom centru Neoderm u 60-minutnom tretmanu za blistav ten Germaine de Capuccini Timexpert Radiance C+ (čisti vitamin C u kombinaciji s vitaminom E, hijaluronskom, glutaminskom i ferulinskom kiselinom) koriste se dva seruma, masažna loptica i revitalizirajuća maska.

GERMAINE DE CAPUCCINI

Hvale se iznimnom djelotvornošću upravo zahvaljujući sinergiji - vitamin C združen je s vitaminom E te s hijaluronskom, glutaminskom i ferulinskom kiselinom na način da međusobno pojačavaju svoj učinak pa je on u konačnici šest puta veći.

Sinergija uređaja i kozmetike

U revitalizaciji tena vrlo je učinkovita i sinergija kozmetike i uređaja. U tome prednjači splitska estetska poliklinika DermaMed čija je osnivačica dr. Anđela Prolić osmislila istoimenu kozmetičku liniju kojom se, među ostalim, mogu nadopunjavati i razne aparativne metode.

image

DermaMed Oxy Infusion fluid za intenzivnu hidrataciju.

DERMAMED
image

ThermiSmooth Face radiofrekvencijski tretman zateže kožu laganim zagrijavanjem, uslijed čega se obnavlja kolagen.

DERMAMED

Posebno ističe ThermiSmooth Face kao najnapredniji radiofrekvencijski tretman za lifting i zatezanje kože na licu, vratu i dekolteu. Koža se lagano zagrijava uz precizno ‘doziranje‘ optimalne temperature, što potiče obnovu kolagena. Tretman je bezbolan, bez ikakvih iritacija i oštećenja kože. Rezultati su najčešće vidljivi odmah, no za potpuni učinak potrebno je tri do pet tretmana. Kako se u koži postupno izgrađuje novi kolagen, učinak tretmana nastavlja se poboljšavati sljedećih šest mjeseci.

Linker
26. travanj 2024 06:28