Charlize Theron
 Getty Images
SVE O TRENDOVIMA

Zagrebačka frizerka o rezu koji svi nose: 'Savršeno ošišani bob je haute couture frizura'

O novim trendovima u kosi i osobito popularnom bobu, odnosno lobu, frizuri kojoj pribjegavaju i brojne celebrity dame, razgovarali smo s Brankom Trohar, vlasnicom novootvorenog salona 'Ponytail' u središtu Zagreba koji radi na principu 'slow usluge'.

"Bob frizura spada u kategoriju vječnih klasika s kojima ne možete pogriješiti. Možemo reći da je bob mala crna haljina u modi kose. Zbog svojih čistih linija u eksterijeru frizure i otkrivenih ramena i vrata, daje dojam bezvremenske elegancije i ženstvenosti. Uz to, veoma je promjenjiva i prilagodljiva i daje potpuno drugačiji dojam ako se, primjerice, samo promjeni razdjeljak, tekstura kose ili odrežu šiške", otkriva tajne najpopularnije frizure današnjice Branka Trohar.

Među ljubiteljicama ipak malo duže kose, tu je i dugi bob, tzv. lob, također vrlo popularan. "Možemo reći da je lob savršeni kompromis kad imate dugu kosu, a želite promjenu dužine. S obzirom da njegova dužina seže do ramena ili malo niže, omogućava brži povratak na 'staro', odnosno ponovno puštanje kose. Isto tako, dužinu loba uvjetuje i gustoća odnosno tekstura kose. Tako će, primjerice, ženama sa gušćom i neukrotivom kosom bolje pristajati nešto duži lob kako bi se osigurao dovoljan 'uteg' kose i izbjegao preveliki volumen. Ženama s nešto tanjom kosom i bez prirodnog volumena bolje će pristajati nešto kraća varijanta", objasnila je Trohar.

Naomi Watts
'First Man' premiere and Opening Ceremony, Arrivals, 75th Venice International Film Festival, Italy - 29 Aug 2018, Image: 384547135, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Lob je, složit će se dame koje su mu pribjegle, vrlo poželjan zbog raznih mogućnosti transformacija. S obzirom na to da je kosa kraća, valovi u kosi će biti naglašeniji i postojaniji negoli je to slučaj s dugom kosom. K tome, žene koje kosu vole i vezati u rep, uvijek će odabrati lob kao idealnu dužinu.

Profimedia
Dakota Johnson

Pa ipak, kako je uvjerena Trohar, ove godine veliki come back doživjet će bob frizure. 'Ravan ili graduiran već je počeo osvajati poznate dame.Možemo reći da je bob frizura 'odvažniji' potez za one shrabrije. Na neki način savršeno ošišani bob je 'haute couture' i 'statement' frizura. Razlog tome krije se i u simbolici otkrivanja vrata i ramena ženskog tijela koje je tako izloženo pogledima. Uvijek postoji to nešto intrigantno u ženi koja hrabro nosi bob frizuru, spoj nježnosti i snage da bude slobodna, nježna, hrabra i elegantna', govori naša zaljubljenica u beauty svijet.

Charlize Theron, Adrien Brody, Gilles Marini attend the Lifeball 2018, amfAR Epic Ride event at Villa Emslieb in Salzburg, Austria. June 1, 2018 X17online.com USA ONLY
PA/X17online.com

Koje boje su 'in', kako za bob i lob, tako i ostale frizure?

'Proteklih sezona, pojavom raznih tehnika bojenja poput balayagea, flamboyagea i slično dobili smo mogućnost kreirati boje u 3D formatu od prirodnijih tonova pa sve do onih kontrastniji. Izbjeljivanje vrhova i tehnike sjenčanja omogućili su ženama velike zahvate bez prevelike brige o održavanju boje odnosno bojenja izrasta. Tako su efekti iz prirodnijih prijelaza kulminirali u velike kontraste tamno obojenih korijena i izrazito izbijeljenih vrhova. Nakon toga nas je zahvatio val sivih tonova koji će i dalje se zadržati na sceni, rame uz rame uz sve popularniji lilac ton (pepeljasto lila)', uvjerena je Branka Trohar koja naglašava da se definitivno vraća monokromatizam boje, ujednačenost, a 3D tehnike bojenja bit će tu u puno manjim kontrastima, stvarajući iluziju prirodne boje kose okupane suncem.

Ponytail
Branka Trohar

Linker
24. travanj 2024 11:54