Zvijezda frizerskih salona

Ulje za kosu: Kako pravilno koristiti ovog tajnog pomagača u dobivanju besprijekorne i sjajne kose

Dragocjene kapljice koje će pobijediti neželjeno pucanje vrhova, do poboljšanja prirodne teksture vlasi, uz minimalan trud - donosimo najbolje cake i savjete kako da od ulja za kosu napravite osobnog stilističkog favorita.

Postoji cool izgled, a postoji i kategorija Kalifornijski cool - složit će se svi znalci iz svijea mode i ljepote. Taj njihov šik, koji izgleda kao da je nastao bez imalo truda, brojni profesionalci i obični ljudi pokušavaju postići provodeći sate i sate pred ogledalom. Uz brončano preplanulu put, najveći zaštitni znak tog Cal-gal izgleda upravo je ležerna kosa koja istovremeno sjaji, ali je i razbarušena. Izgleda kao da ste se upravo vratili s plaže. Sjetimo se samo svih savršenih frizura Jennifer Aniston. A ono što cure i dečki iz Kalifornije znaju jest da je najveći melem za "suncem" izbijeljene pramenove - ulje za kosu.

image
Kosa Jennifer Aniston gotovo je ‘ambasador‘ kalifornijskog šika
BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Brojni frizeri koji su rođeni i odrasli u tom dijelu svijeta, a brinu se i za svu vojsku holivudskih zvijezda, kunu se da je kvalitetno ulje za kosu jedini preparat koji koriste - i za njegovanje i za oblikovanje kako svoje frizure tako i zvjezdane klijentele.

Dok kod nas mnogi još uvijek zaziru od korištenja ulja zbog straha da će previše opteretiti kosu, dovesti do njenog sljepljivanja za tjeme i bržeg zamašćivanja. Donosimo nekoliko ključnih trikova za pravilno korištenje tog preparata koji kalifornijski frizeri koriste baš na svakoj vrsti kose - od delikatne i ravne do guste i kovrčave.

image
Ulje može postati vaš jedini preparat za kosu,
UNSPLASH

Češljajte kosu isključivo u tušu

Ovo je većini novost - kalifornijski frizeri uglavnom izbjegavaju češljanje jednom kada se kosa ispere. Svojim klijentima preporučuju da u tušu imaju češalj ili četku s rijetkim zupcima te da ga koriste isključivo dok peru kosu. Kosu je najbolje razmrsiti kada nanesete regenerator, a nakon češljanja ga isperite. Kad upijete vodu ručnikom, vlažni pramenovi spremni su za nanošenje ulja.

Čitajte i: Nema živciranja zbog sijedih! Najnoviji trend poznatih frizera ravno na vašu kosu idealan je za ljetne radosti

Krenite od vrhova

Ulje uvijek krenite nanositi od vrhova kose, oni su najviše suhi i najviše će ga upiti. To je ujedno i melem za ispucale vrhove. Od vrha krenite tapkati prema sredini vlasi - na korjen nemojte stavljati ulje, ili ga stavite vrlo malo u tragovima.

image
Pravilnom primjenom ulje hrani, stilizira i štiti kosu.
UNSPLASH

Manje je više

Čak i oni frizeri koji su na tržište izbacili vlastitu liniju ovog proizvoda, naglašavaju da se kosu vrlo lako može preuljiti - zato ulje treba korisitti oprezno i štedljivo. Preporučuju da iz bočice ispustite jednu do dvije doze pumpicom, a lako dodate još proizvoda u kansijoj fazi stiliziranja.

Za zaglađivanje i zaštitu

Kada sušilom izravnavate kosu, nanesite ulje na dio od vrhova do sredine i četkom ga ravnomjerno rasporedite. Nakon što završite s feniranjem, malu količinu ulja protrljajte između dlanova i pređite njima po duljini kose. Ako obratite pažnju takvu rutinu imaju i mnogi frizeri kod nas.

Linker
03. travanj 2024 06:01