Getty Images
VALOVI, PLETENICE I MOKRA KOSA

Tri hit ljetne frizure koje izgledaju jednako dobro na plaži i u gradu

Hit frizure ljeta - 'mokra', ležerni valovi i pletenice koje daju sitne kovrče - najljepše su u autentičnom ambijentu, uz more, sunce i povjetarac, no s malo truda izgledaju uvjerljivo čak i ako ste daleko od obale.

ZAVODLJIVO MOKRA

Za osnovnu njegu kose tijekom ljeta potrebni su šampon, balzam i maska jednom tjedno - uz sprej za zaštitu od sunca, kako bi se vlaga zadržala u vlasima. No što se tiče frizura, trend sezone zahtijeva da se vlaga "iznutra" mora, doslovce, vidjeti i izvana: takozvani mokri izgled održava se, osim dakako kupanjem, i proizvodima što daju visoki sjaj, poput ulja i gela. Pritom prije stiliziranja, kosu treba lagano raščešljati te nanijeti preparat na cijelu dužinu pramena. Tijekom sušenja poželjno je još jednom navlažiti kosu i istaknuti mokri sjaj dodatnim "slojem" gela i ulja te je pustiti da se "stisne" na zraku.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28:  Georgia May Jagger, wearing tiger print sunglasses, Chanel necklace, white top and black mini skirt, is seen after the Balmain show on September 28, 2018 in Paris, France. (Photo by Claudio Lavenia/Getty Images)
Getty Images
Georgia May Jagger

Multi Oil višenamjensko ulje za kosu 179 knECOOKING; Bronze Goddess Summer Waves slani sprej za kosu 419 kn ESTÉE LAUDER

SLANI VALOVI

Kontinuirano popularna ljetna frizura bez muke se održava - na plaži. Uz sol, vjetar, sušenje na prirodnom zraku... odmor na obali trenutak je za njegovanje idealnih "slanih" valova. A to su oni pomalo neuredni i "hrskavi", kakve najlakše postižu žene s prirodno valovitom kosom. Za ostale, savjet je "zgužvati" pramenove uz pomoć malo pjene, koja se nanosi i na vlasište kako bi se dobio volumen. Dobra je vijest da nakon sušenja slani valovi traju - barem do idućeg zarona.

GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 30: Miley Cyrus performs on The Pyramid Stage during day five of Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton on June 30, 2019 in Glastonbury, England. (Photo by Shirlaine Forrest/WireImage)
WireImage
MIley Cyrus

Curly Sexy Hair Curling Creme krema za kovrče 131,90 kn SEXY HAIR; Luxurious Volume 7 Day Volume sprej nanosi se na mokru kosu da bi se postigao ‘puniji’ izgled 94,90 kn JOHN FRIEDA

SVE ČARI PLETENICA

"Dva u jedan" izbor svakako su pletenice. One trendovske, sitne, već su isprobale brojne zvijezde, poput pjevačice Rihanne ili glumice Jade Pinkett Smith. Omiljene su prije svega zato što traju danima te drže kosu "pod kontrolom": kad je ispletena, nema iritantnih ljepljivih pramenova na licu i vratu i koža slobodno "diše". A kad se nakon kupanja i sunčanja raspletu, "oslobađaju" se neodoljive kovrče. Uz malo ulja i laka čak i svilenkasta ravna kosa na taj način dobiva volumen i "pokret" u vlasima.

CANNES, FRANCE - MAY 22: Margot Robbie attends the photocall for
Getty Images
Margot Robbie

NEW YORK, NEW YORK - MAY 02:   Blake Lively attends
WireImage
Blake Lively

Soleil Huile Sirène hidratantna dvofazna uljna maglica za mokri efekt 252,90 kn KÉRASTASE; Olive & Honey maska za obnovu suhe kose 169,59 kn APIVITA; Bamboo sjajni sprej za zaštitu kose od sunca 199 kn ALTERNA

Linker
18. travanj 2024 05:26