INSTAGRAM / @zaralenajackson
hrabra djevojka

Ostala bez kose: Poznata Britanka progovorila o zdravstvenom problemu koji muči sve više žena

ZaraLena Jackson javno je progovorila o borbi koju već neko vrijeme vodi s autoimunom bolesti. Zbog alopecije je u svega pet tjedana ostala bez kose.

Britanska influencerica i modna dizajnerica ZaraLena Jackson, koja se proslavila svojedobno u MTV-jevom showu "Ex On The Beach", progovorila je o teškoj bolesti s kojom se već dulje vrijeme bori. Djevojka se, naime, odlučila na težak korak - izbrijala je glavu, uklonivši ono što je nakon borbe s alopecijom ostalo od njezine kose. U svega pet tjedana, rekla je ZaraLena, otpala joj je kosa.

U petak sam odlučila izbrijati se.

Svoju borbu s tom autoimunom bolesti dokumentirala je na društvenim mrežama, a konačnu odluku o budućnosti svoje borbe donijela je u petak.


Nepoznat uzrok

"Moja kosa je otpala u svega pet tjedana i bilo je vrijeme da se počnem nositi s činjenicom da je neko vrijeme neće biti. Uzrok bolesti je nepoznat. Iako je prošli mjesec bio najteži izazov s kojim sam se dosad susrela, neću dopustiti da ovo preuzme čitav moj život niti moju kosu. Tu sam za sve vas koji bolujete od alopecije", napisala je djevojka putem Instagram Storyja.

Najgora stvar kod alopecije jest ta što vam svi govore da se ne izlažete stresu.

Progovorila je i o činjenici da se život često pokušava prikazati savršenim, iako on to nekad nije. Zahvalila se na podršci svima koji su bili uz nju proteklih tjedana te je bliskim ljudima to nikada neće zaboraviti. Tijekom kolovoza, a prije nego što se odlučila na krajnji potez uklanjanja kose, ZaraLena napisala je dirljivu objavu o svemu što prolazi kada se pogleda u ogledalo.


Najgori su savjeti

"Ima dana kada se slomim i moram raditi na tome da prizor u zrcalu ne utječe na ono što mislim o sebi. Ostale dane jednostavno prihvatim činjenicu da sam izgubila većinu kose i da ću morati odabrati koju periku nositi. Najgora stvar kod alopecije jest ta što vam svi govore da se ne izlažete stresu, da se opustite... Lakše je to reći nego učiniti jer vi zaista ne znate kako i kada će vam se kosa vratiti, a ne stresirati se dok vam se čitav vaš identitet mijenja nije nimalo lako", napisala je influencerica.

Treba, dodala je, zapamtiti da je u redu imati loše dane, da je normalno nekada se pitati ili samosažalijevati, no ne treba dopustiti takvim osjećajima da prevladaju.


I ovo je život

"Iako želim širiti pozitivnu poruku, ne želim govoriti o alopeciji na način koji bi druge natjerao da se pitaju zašto se oni s ovim ne nose toliko dobro. Imala sam pozitivnih trenutaka, ali i onih najtežih, kada sam dodirnula dno. To je život", zaključila je ZaraLena.

Čitajte i:

Usprkos opakoj bolesti zbog koje jedva hoda, napravila je potez koji je mnoge ganuo do suza

Liječnica prehranom obuzdala bolest: 'Zdravstveni i bračni krah naveli su me da promijenim život iz temelja'

Bolesti unatoč, prehodala je Camino: 'Bila sam oličenje zdravlja, a onda su počele čudne vrtoglavice'

Poremećaji prehrane i znakovi za uzbunu - Opsesivna borba i brojanje kalorija vode do teške dijagnoze

Linker
20. travanj 2024 04:22