Profimedia
BEAUTY TRENDOVI

Nova tehnika bojenja kose koja je uspjela zasjeniti balayage

Jedno od najguglanijih pitanja prošle godine bilo je "Što je balayage", čime je potvrđena popularnost tehnike koja je mnogima omiljena već godinama. Ipak, ove sezone je balayage dobio ozbiljnu konkurenciju - i ovog puta frizeri imaju "pune ruke posla".

Iako je nova tehnika inspiraciju pronašla upravo u prirodnim pramenovima kakve omogućuje balayage, odlazak u frizerski salon podignula je na novu razinu. Radi se o bojenju dlanovima (eng. Palm Painting ili Palming) koje je u kratkom roku osvojilo frizersku industriju. Na ideju o jednostavnoj metodi nanošenja pramenova došao je Marcos Verissimo, glavni kolorist u salonu Neville Hair And Beauty u Londonu, koji ju je opisao kao "nesavršenu simetriju".

- Tom tehnikom se postiže ljetni, seksi look idealan za plaže. Njome se osvježavaju tradicionalni pramenovi, ali i daje "život" dosadnoj boji kose - izjavio je Verissimo, koje je svoje tajne "bojenja dlanom" podijelio i na Instagram profilu.

Balayage je u posljednjih nekoliko sezona potpuno zasjenio klasično izvlačenje pramenova: korijen se ne boji, a pramenovi se počinju raditi tek nekoliko centimetara ispod njega. Pritom se ne koriste ni folije ni kape već frizer nanosi boju kistom dok je pramen kose položen na njegovoj ruci. Ipak, 2017. godinu neupitno će obilježiti "palm painting" u kojem frizer ima "potpuno slobodne ruke" i boju nanosi dlanovima. Nanesena boja ne prati nikakvu strukturu i time se izbjegavaju stroge linije koje su najveći problem kada su u pitanju pramenovi, a postiže se "osunčan" izgled idealan za ljeto.

Linker
18. travanj 2024 21:26