Vikler i ruž
mali frizerski trikovi

Njega plave kose: Pet savjeta kako održati zdravu kosu i savršenu nijansu boje

Kažu da se plavuše najbolje zabavljaju, ali budimo realni - briga o plavoj kosi može biti prava nauka. Da biste kosu održali zdravom i nijansu postojanom, postoje naravno i mali frizerski trikovi koje dijelimo s vama!

Ne samo da prirodni elementi poput vode, sunca te smoga mogu učiniti vašu tretiranu kosu suhom i bez sjaja, učestalo stiliziranje kose, koja nije njegovana na pravilan način, može rezultirati lomljivošću. Da ne bi imali ovakvih problema, frizerski stručnjaci za plavuše iz zagrebačkog salona Vikler i ruž imaju pet sjajnih savjeta.

1. Tretman za plavuše

Stručan pristup je jednako bitan kod bojanja kose kao i kod same njege. Tretirana kosa treba dubinsku njegu koju je teško postići kod kuće. Specijalni kokteli koji sadrže vrhunska ulja, vitamine i minerale, a koji se rade u našem salonu individualno prema potrebi određene kose, hidratiziraju vašu plavu kosu, dubinski vraćaju vitalnost i zdrav izgled kosi te sprečavaju lomljivost.

2. Redoviti preljevi

Plava kosa je suha sama po sebi, više nego ostale i preljevi osim što toniraju kosu u željenu nijansu, oni će ju dodatno nahraniti i napuniti vlasi. Na taj način kosa postaje bujnija i sjajnija.

Vikler i ruž

3. Adekvatna i preporučena kućna njega

Zatražite savjet frizera koje preparate trebate koristiti, a koje ne. Dobro je uložiti novac u kvalitetne šampone i maske, vratit će vam se stostruko. Plavuše ne smiju koristiti proizvode koji sadrže supstance protiv prhuti jer dodatno isušuju kosu kao i supstance na bazi limuna. Ima više vrsta silver šampona na tržištu, budite jako oprezni jer ovisno o proizvođaču ovisi i koliko su koncentrirani. Veći koncentrati mogu dati neželjenu ljubičastu nijansu kose.

4. Redovito šišanje i održavanje zdravih vrhova

Vaši vrhovi najveće su izdajice. Oni će svima reći koliko brinete o kosi, koliko ju tretirate i radite li to dobro. Zato redovitim šišanjem vaša kosa će uvijek izgledati uredno i imati formu.

Vikler i ruž

5. Zaštitite kosu od vrućine

Što manja temperatura figara ili pegle za kosu to bolje! Kao što znate, postizanje svjetlije nijanse plave boje kose zahtijeva posebne tretmane koji vašoj kosi otežavaju zadržavanje hranjivih tvari koje stvara vaše vlasište. Prekomjerno, nestručno toplinsko oblikovanje vaše kose, povrh kemijskog procesa, može ju zaista oštetiti i prigušiti njezin sjaj. Odmorite ponekad kosu od stiliziranja, napravite rep, punđu, pletenicu, a ako ne možete bez svojih valova ili ravne kose onda obavezno svaki put koristite sredstva za zaštitu kose od topline.

Linker
24. travanj 2024 08:25