Getty Images for Nina Ricci
Elegantna i seksi

'Nemarna punđa' idealna je frizura za blagdanske partye: Neće vam oduzeti previše vremena, a izgleda kao da su je radili najbolji frizeri

Takozvana 'messy bun' jedna je od onih frizura koja odgovara svakoj prilici, svakom outfitu i svakom make-upu. Idealna je za žene koje žele uštedjeti novac koji bi potrošile kod frizera, na raspolaganju nemaju previše vremena, a opet žele izgledati glamurozno i elegantno.

Sada kada ste konačno odabrali outfit za božićni i novogodišnji party, znate kako ćete se našminkati i kojom bojom nalakirati nokte, ostaje vam jedino frizura. Ako baš niste tip žene koja će trošiti svoje vrijeme (i novac) u frizerskom salonu, a niste toliko vješte ruke, za vas je idealna nemarna punđa, poznata i kao "messy bun" koju obožava i Meghan Markle.

BELFAST, UNITED KINGDOM - MARCH 23:  Meghan Markle is seen ahead of her visit to the iconic Titanic Belfast during her trip with Prince Harry to Northern Ireland on March 23, 2018 in Belfast, Northern Ireland, United Kingdom.  (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
Getty Images

Upravo zbog toga što ju je iznimno lako napraviti, a izgleda kao da je na njoj radio cijeli frizerski tim, odlična je za trenutke kada se brzo trebate spremiti za neko druženje, ali i za događaj koji ste planirali mjesecima. Naravno, čak se i najlakša frizura može zeznuti ako se ne držite nekih vrlo jednostavnih pravila, a za nemarnu punđu jedno je najvažnije - kosa ne smije biti svježe oprana.

Kako biste postigli najbolji look, kosu operite dan ili dva prije jer onda neće letjeti na sve strane i moći ćete je ukrotiti. Ako slučajno zaboravite na ovo pravilo i operete kosu isti dan kada ćete raditi frizuru, situacija se još uvijek može spasiti. Pri ruci trebate imati sprej za teksturu koji će joj dati taj 'dvodnevni izgled' i pripremiti je na stiliziranje.

Što se tiče same frizure, možete je postići u nekoliko laganih koraka:

- kosu začešljajte prema natrag sa spuštenom glavom kako biste dodatno dobili na volumenu.

- skupite kosu prema točki gdje želite da vam bude punđa i učvrstite je gumicom u konjski rep

- kosu potom pošpricajte sprejem za teksturu, rep omotajte oko gumice, a krajeve i pramenove koji strše učvrstite ukosnicama

- za seksi, a romantičan look, možete ostaviti nekoliko pramenova da padaju pored lica

- ako je potrebno, cijelu frizuru pošpricajte lakom za kosu

Ne treba biti savršena

Kao što joj i samo ime kaže, nemarna punđa mora biti nemarna, a ne savršeno utegnuta, zato se ne živcirajte ako vam ne ispadne onako kako ste zamislili. Uvijek možete probati iznova. No, šarm ove frizure leži upravo u tome što izgleda odlično bez puno truda. Ako imate kraću kosu i nikako ne uspijevate ukrotiti kratke vlasi, lakom pošpricajte staru četkicu za zube i njome ih začešljajte u željenom smjeru.

Kako bi vam sve bilo jasnije, potražili smo najbolje tutorijale na YouTubeu.

Linker
18. travanj 2024 18:08