Tajna frizure

Naša fado kraljica otkriva trik kojim ljeti spašava i kroti bujnu kosu na kojoj joj mnogi zavide

Kad god joj netko kaže da na sceni izgleda kao da je sišla s reklame za skupi preparat za kosu nevjerojatno rijetkih sastojaka, Jelena Radan, rekla nam je - prasne u smijeh.

Poslije nedavnog zagrebačkog koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Jelena Radan nastavlja "Fado and Voyage" priču u komornom izdanju u sklopu 17. trsatskog Ljeta na Gradini. I ovaj put njezin oslonac na sceni, u petak, 8. srpnja, u 21:30 sati, bit će markantan i samozatajan virtuoz na gitari Pedro Abreu, uz violončelista Matej Miloševa te Viktor Lipića na klavijaturama.

"Malo tko zna, ali nas dvoje smo u okruglom glazbenom ‘braku‘ već 15 godina. Jako je uspješan zbog dvije stvari: on jako malo priča i nevjerojatno je organiziran, što vam je rijetkost u svijetu muzičara. Kad treba razgovarati o glazbi, a ne radi se o isključivo o insajderima iz branše, onda to ja odradim. S druge strane, na Pedra koji dolazi s Madeire, uvijek se mogu osloniti, često mi pomaže da se "centriram" kad mi to zatreba uoči nastupa. Ostavlja dojam da u sebi nosi spleen tog udaljenog otoka i glazbenu mističnost, ali sve je samo nije ‘Martin u oblacima‘. Nevjerojatno je pedantan, smiren i sve savršeno organizira. No ima i drugu stranu medalje: njegove tonske probe jako dugo traju, nekad predugo, ali to je mala cijena s obzirom na vrline moj prijatelja", priča Jelena čija raskošna kosa već godinama budi zavist.

image

Jelena Radan večeras nastupa na Trsatskoj gradini

NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Kad god joj netko kaže da na sceni izgleda kao da je sišla s reklame za skupi preparat za kosu nevjerojatno rijetkih sastojaka, glazbenica prasne u smijeh.

Čista snaga

"Vjerujte mi, nisam najbolja gospodarica svoje kose. Suha je, pregusta, teška. U privatnim trenucima pokušavam to prikriti razbarušenom - čitaj spetljanom - punđom. Ali na sceni nema varanja. Tada se oslanjam se na frizere i feniranje jer je za podatnost kose poput moje presudna čista mehanika. Dakle, izvlačenje četkom dok kosa ne popusti čvrstoj frizerskoj ruci. Prije toga kosa prolazi kroz profesionalni tretman maski", priznaje. No rijetki trenuci opuštanja na plaži tijekom ljeta koje je ispunila nastupima, nose svoje. Što tada čini?

Trik koji pali

"Spas mi donose kokosovo i maslinovo ulje. Nahrane kosu i postaje podatnija. Kad god mogu, priuštim joj tretman kišnicom jer je zagrebačka voda užasno tvrda. Temeljito se hidriram jer koliko vode popijete, toliko će vam kosa blistati. I još nešto: odavno sam se riješila laka za kosu. Isušuje vlasi i nakon što ljepljivo djelovanje popusti, situacija s oblikovanjem još je gora", otkriva Jelena.

Za kraj dodaje još jedno priznanje: kampanjka je kad je u pitanju njega kose. Srećom, njezini bogati uvojci dopuštaju joj luksuz da na feniranje i "ono što se mora", odlazi samo kad nastupa. Dotad je, kao mnoge žene, spašavaju ljetne, razbarušene frizure - i punđa.

Čitajte i: Muči vas dehidracija, a serum ne pomaže? Ovo je proizvod bez kojeg, kada ga probate, više nećete moći

Linker
18. travanj 2024 16:35