Getty Images
Odvažite se na rez

Kratka kosa više im je 'hot' nego duga: Muškarci otkrili zašto ih privlače žene s pixie frizurama

Jedno ostraživanje otkrilo je da muškarci žene s dugom kosom smatraju zdravima i inteligentnima, dok im kratka kosa poručuje da je žena koja ju nosi brižna i ženstvena.

Takozvani "pixie" pojavio se na početku 20. stoljeća kao svojevrsni znak bunta. Žene su tada željele izaći iz okvira onog što im drugi nameću kao simbol ženstvenosti pa su jednostavno odrezale kosu.

Kratka kosa danas nije toliko šokantna te je muškarci itekako vole vidjeti, a jedno istraživanje otkrilo je da muškarci na žene s dugom kosom gledaju kao na zdrave i inteligentne, dok im kratka kosa simbolizira brižnost i ženstvenost.

Online magazin Brightside napravio je anketu među muškarcima i otkrio što ih točno privlači kod žena s kratkom kosom.

Kratka kosa privlači više pažnje

SANTA MONICA, CA - FEBRUARY 21:  Actress Scarlett Johansson attends the 2015 Film Independent Spirit Awards at Santa Monica Beach on February 21, 2015 in Santa Monica, California.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images)
Getty Images
Scarlett Johansson na svojoj kratkoj kosi eksperimentira s plavim i smeđim pramenovima.

Kratke frizure uvijek se izdvajaju u mnoštvu pa ih brže primjećujemo. Mnogi muškarci kojima se sviđaju žene s kratkom kosom, piše Brightside, tvrde da je razlog tome što kratka kosa nije toliko uobičajena kao, primjerice, duga, pa je zato posebna. Ako žena može isfurati pixie rez, to je potpuno neodoljivo i odmah privlači pažnju.

Zbog kratke kose imaju bolji pogled na vaše lice i vrat

NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 20: Charlize Theron attends the
Getty Images
Charlize Theron prošle godine je isfurala nekada popularnu "lonac" frizuru.

Sjećate i se kako vam je majka uvijek govorila da maknete kosu s lica? Nije to govorila bez razloga jer kosa može odvratiti pažnju od vaših jedinstvenih crta lica, ali i vrata koji je uvijek bio simbol seksipilnosti.

Kratka kosa ih podsjeća na privlačne slavne dame

BEVERLY HILLS, CA - APRIL 17:  Actress Halle Berry attends the 2011 Jenesse Silver Rose Auction and Gala at the Beverly Hills Hotel on April 17, 2011 in Beverly Hills, California.  (Photo by David Livingston/Getty Images)
Getty Images
Halle Berry je kratka frizura zaštitni znak.

Mnoge dame iz javnog života ohrabrile su se i odrezale svoje duge uvojke i to im nimalo nije oduzelo ženstvenost. Emma Watson, primjerice, odrezala je kosu odmah nakon završetka snimanja Harryja Pottera, a Halle Berry je kratka kosa zaštitni znak. I izgledaju odlično!

Kratka kosa je jednostavna za održavanje

INGLEWOOD, CA - AUGUST 27:  Katy Perry attends the 2017 MTV Video Music Awards at The Forum on August 27, 2017 in Inglewood, California.  (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)
Getty Images
Katy Perry već dugo godina nosi pixie rez.

Pranje, sušenje i stiliziranje duge kose može trajati satima pa je često naporno.

Kod kratke kose nema puno kompliciranja, osim - operete je, osušite i eventualno stilizirate gelom, pjenom ili voskom i spremni ste.

Muškarce itekako privlači činjenica da žene mogu izgledati dobro i bez puno truda.

Kratka kosa znači više samopouzdanja

Press/Lancome/Barwerd van der Plas
Iako je opet pustila kosu, mnogi se slažu kako je pixie cut Emmi Watson sjajno stajao.

Na prvi pogled ovo dvoje nema puno dodirnih točaka, ali kratka kosa itekako nam može dati više samopouzdanja. Nisu sve žene spremne eksperimentirati s kratkim frizurama, no ako ste jedna od onih koji jesu, time poručujete da se u vama krije dobra doza samopouzdanja, što je nevjerojatno privlačna osobina.

Kratka kosa ne smeta

PARIS, FRANCE - JULY 04:  Cara Delevingne attends the Chanel Haute Couture Fall/Winter 2017-2018 show as part of Haute Couture Paris Fashion Week on July 4, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Cara Delevingne platinastu kosu nosi na smokey-eye look.

Da, i s kratke kose padaju suvišne vlasi, ali ne ostavlja toliki nered kao duga koju možemo pronaći posvuda - na jastuku, na dnu kade, u odvodu, na četkama, odjeći i podu. Također, neće vam smetati u obavljanju svakodnevnih poslova, kao ni u seksu.

Žene s kratkom kosom poručuju da brinu o svom izgledu

Beauty njega za bicikl
Mirela Priselac Remi 
Vizazist Tena Basic 
Fotograf Matej Dokic 070418
Matej Dokić
Mirela Priselac Remi baš poput Halle Berry obožava kratku kosu koja joj odlično stoji.

Možda vam ovo ne zvuči logično, ali jest. Kratka frizura se ne događa slučajno. Ao žena uspijeva održavati kratku kosu, to znači da brine o sebi, što je ponovno veliki faktor privlačnosti.


Čitajte i:

Linker
13. travanj 2024 11:23