BIVŠA MISS UNIVERSE

Imamo recept! Jedna od najljepših Hrvatica s nama je podijelila tajnu svoje duge, guste i kovrčave kose o kakvoj mnogi sanjaju

Gustoj i kovrčavoj kosi bivše Miss Universe Hrvatske mnogi se dive, a s nama je podijelila tajnu održavanja takvog tipa kose!

Opće je poznato da većina žena koje imaju ravnu kosu, žele kovrčavu, dok one s kovrčavom kosom, žele prirodno ravnu. Za Miu Rkman, bivšu Miss Universe Hrvatske, takvo razmišljanje je dio prošlosti.

"U tinejdžerskim danima ravna kosa je bila nametnuta kao simbol ljepote, te sam svoju kosu svaki dan fenirala i peglala. Sada svoju prirodnu, ludu, neukrotivu i čupavu kosu ne bi mijenjala ni za što. Kad bi mogla vratiti vrijeme, mlađoj sebi bi rekla da je prirodno uvijek najljepše te da prihvatim sebe onakvom kakva jesam", objasnila je Mia, studentica koja trenutno radi kao pripravnica na NZJZ "dr. Andrija Štampar" na odjelu epidemiologije te je dio cijepnog tima na Velesajmu.

Čitajte i: Ljepotica s Korčule: Imamo novu misicu, čestitala joj je i Ivana Trump!

Upravo zbog Mijine kovrčave, duge i guste kose o kakvoj mnoge djevojke sanjaju, pitali smo ju da nam otkrije tajnu održavanja. S obzirom na to da je kovrčava kosa većinom izrazito suha i za dobre rezultate podrazumijeva puno strpljenja, vremena i pravilne njege, Mia izbjegava peglanje i feniranje te primjenjuje "curly hair" metodu.

image
Mia je trenutno dio cjepnog tima na Velesajmu.
PRIVATNA ARHIVA

"Nakon pranja, potrebno je kosu dobro raščešljati, nanijeti proizvod za oblikovanje kovrča te ju gužvati prema gore. Trening kovrča se radi na način da se sa širokom četkom raščešlja svaki pramen kose te se na taj način oblikuju kovrče, zatim se kosa osuši s difuzorom", otkrila je Mia.

Čitajte i: Zaboravite na problem suhe kose ljeti: Evo kako je zaštititi od štetnog utjecaja sunca i mora!

Za njegu kose Mia koristi Schwarzkopf proizvode "Mad About Curls" linije, a za volumen OSIS+ liniju (Dry shampoo foam i Powdery blow dry spray). Osim toga, jednom tjedno sama pravi hranjivu masku za kosu, za koju nam je otkrila recept!

image
Kosu bivša Miss Universe održava "curly hair" metodom.
PRIVATNA ARHIVA

Sastojci

  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • pola banane

Priprema

Sastojke dobro izmiješati, nanijeti na kosu te ostaviti 20-30 minuta. Nakon toga dobro isprati kosu.

image
Mia izbjegava feniranje i peglanje kose.
PRIVATNA ARHIVA

Ljeto Mia koja je završila sanitarno inženjerstvo provodi radno, učeći o svojoj struci i pripremajući se za polaganje stručnog ispita. Bivša Miss Universe godišnji odmor planira provesti na rodnom otoku, Korčuli, a od štetnog utjecaja sunca i mora kosu štiti hranjivim uljima i serumima s keratinom koji dobro hrane kosu.

Linker
16. travanj 2024 22:10