Održite kosu zdravom!

Evo koje proizvode koristiti, a koje izbjegavati! Omiljeni domaći frizeri otkrili nam što je ključno za ljetnu njegu kose

Poznati zagrebački frizeri otkrili su nam sve o njezi kose za vrijeme ljetnih mjeseci, ali i o frizurama koje su "in" ove sezone!

Kosa ljeti postaje duža, svjetlija, a ništa ju ne oblikuje ljepše od morske soli. Ipak, takvi uvjeti kosu dodatno isušuju i oštećuju, pa smo se posavjetovali s najpopularnijim zagrebačkim frizerima o pravilnoj njezi kose za vrijeme ljeta. Koje su frizure trenutno najtraženije, kako tretirati kosu prije i nakon odlaska na more i što trebamo izbjegavati kako bi kosu održali zdravom i lijepom, otkrili su nam Zvonimir Franić i Ivan Pervan.

Trendove Zvonimir Franić, poznati frizer čiji salon, Hair by Franić, redovito posjećuju brojna poznata lica, kreira individualno prema željama klijenta. Iako su trenutno in i duga kosa, poludugi "bob", kraći "pixie", Zvonimiru je najvažnije da klijent nosi trend koji mu uistinu savršeno pristaje.

Čitajte i: Veliki pothvat popularnog frizera: Jelena Rozga i Franka Batelić u kampanji prvog hrvatskog brenda ekstenzija

"Žena se ne smije povoditi za nekim trendom, ako joj ne stoji", smatra poznati frizerski stilist.

Kvalitetni proizvodi za kosu su pola posla

Dobar šampon, maska za kosu i sprej za zaštitu od sunca, pola su obavljenog posla za zdravlje kose u ljetnim mjesecima.

Sol se odmah mora isprati s kose!

"Ono što uvijek kažem klijenticama je da kad izađu iz mora, odmah isperu sol s kose, bez obzira koliko im sol napravi “savršenu” frizuru te da obavezno nanesu sprej za zaštitu kose od sunca", otkrio je Zvonimir.

Čitajte i: Volumiziran rep s popularnim ‘scrunchijem‘: Jednostavno rješenje za sve žene s rijetkom kosom

Dubinska njega prije i nakon odlaska na more

Prije odlaska na more, poželjno je napraviti jaču njegu kose kako bi se ona pripremila na "šok" koji joj zadaju more i sunce. Zvonimiru je među takvim tretmanima najdraži Fusio dose od Kerastasea.

Dubinska njega kose prije samog odlaska na more, a po povratku šišanje vrhova, ponovno jača njega kose i osvježavanje boje potrebno je kako bi kosa održala svoju čvrstoću i sjaj.

Pramenovi su nešto što bi se, prema Zvonimiru, prije odlaska na more trebalo izbjegavati.

"Radije ih ostavim da radimo nakon dolaska s mora jer ipak je to proces koji uvijek malo isuši kosu, pa uz sunce i more kosa zna biti suha", objasnio je Franić.

Pješčani tonovi kao trend ljeta 2021.

Ovoga ljeta među omiljenima su pješčani tonovi s naglaskom svjetlijih pramenova u okviru lica, a u PRIMEvision Salon trenutno je najtraženija frizura "blowout" s volumenom te lagano prelomljena kosa - "beach waves".

Čitajte i: Zagrebačka glumica Katarina Madirazza napravila drastičnu promjenu: ‘Nije bilo jednostavno‘

Frizerski stilist Ivan Pervan otkrio nam je da su najpraktičnije frizure tijekom ljeta "hair up", tzv. neobavezna punđa s dodatkom svilene marame ili rep s ukrasnim gumicama u kombinaciji sa sitnim pletenicama.

Šešir štiti kosu

Osim njege koja sadrži UV filter zaštitu od sunca, preporučeno je nositi šešir ili maramu kao dodatnu zaštitu kose ljeti.

Linker
19. travanj 2024 13:39