NEJA MARKIČEVIĆ / CROPIX
Manikura u prahu

Apsolutni ljetni hit: Mirela Priselac Remi pronašla je idealnu manikuru za svoje kratke nokte

Kantautorica i pjevačica benda Elemental zna što je hit i u uljepšavanju noktiju - dipping, bojenje prahom, koji je nježnija, ali i čvršća alternativa uobičajenim tehnikama geliranja, trajnog laka i akrila.

Jednostavno uređeni, a izražajni nokti - prirodnog oblika, kratko podrezani i u živahnim bojama - veliki su ljetni hit. Lijepo se ističu na svakom tenu, od porculanskog do preplanulog.

- Volim takav stil bez pretjeranog “cifranja”, a kratke nokte njegujem i zbog sviranja gitare. Najomiljeniji su mi lakovi u toplim crvenim nijansama - kaže Mirela Priselac Remi (40) za magazin Gloria, koja i na taj način pokazuje snagu “ženske ruke”.

Kantautorica i pjevačica benda Elemental, a odnedavno i ambasadorica Nacionalne kampanje za osnaživanje žena “Sofija”, poznata je po aktivizmu i britkim stihovima - oni najaktualniji na novom su Elementalovu albumu, “Ilica” te u prvoj Reminoj zbirci poezije, “Masarykova”.

Remi radi i na debitantskom solo albumu, a snima i novu sezonu HRT-ove emisije “Zvijezde pjevaju” u kojoj će, kao i prošle godine, biti u žiriju.

Zagreb, 290720.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX
NEJA MARKIČEVIĆ / CROPIX
Pjevačica je u salonu Manos isprobala novu tehniku lakiranja prahom.

U takvom tempu dobro dođe manikura koja može potrajati tri do četiri tjedna bez popravljanja. Remi se odlučila za dipping - sve popularniju alternativu uobičajenim tehnikama geliranja, trajnog laka i akrila. Za razliku od njih, dipping je nježniji jer ne zahtijeva rašpanje površine noktiju i(li) sušenje laka pod UV ili LED lampom, objašnjava Ivana Kovačić, vlasnica zagrebačkog Studija za nokte Manos by Ivana.

Postupak

Najprije se na nokte nanosi bazni premaz, a potom se oni “umaču” u boju u prahu - koji se trenutačno prima za bazu i brzo suši, a višak se lagano otrese kistom. Osjećaj na prstima Remi je opisala - “poput šećera u prahu”, i s manikirkom začas prošla dva “kruga” odnosno nanošenje u dva sloja, uz dodatno učvršćivanje završnim premazom.

U Manosu kažu da je dipping otporniji od uobičajenog trajnog laka te da noktima daje veću čvrstoću.

Zagreb, 290720.
Pjevacica Mirela Priselac Remi u salonu Manos isprobava novu tehniku lakiranja prahom.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
NEJA MARKIČEVIĆ / CROPIX
Prah OPI Powder Perfection stavlja se u čašicu u koju se nokti ‘umaču’ odmah po nanošenju baznog laka, a višak se uklanja kistom.

No ipak se lako može ukloniti - omatanjem noktiju folijom u kojoj se brzo otopi. Moguće je i kombinirati tehniku dippinga s trajnim lakom kako bi se još bolje “pogodila” željena boja.

ČITAJTE I:

Napokon i do Hrvatske: Beauty brend Jessice Albe stigao u poznati online dućan!

Rasprodat će se u sekundi: Superpopularni street style brend Supreme izbacuje prvi ruž za usne

Koliko često bismo trebali prati lice? Mnogi griješe i time si samo povećavaju postojeći problem

Heidi Klum otkrila tajne savršenog tena: Lice čisti neočekivanim proizvodom iz drogerije

Linker
17. travanj 2024 22:09