Novi koncept

Jasmina Vico sama je osmislila dva beauty tretmana: Najveće svjetske zvijezde bez njih jednostavno ne mogu

Riječanka i vlasnica kozmetičkog hit-salona u Londonu, otkriva kako je stekla status ‘game changera’ u svijetu ljepote te privukla najveće glumačke i glazbene zvijezde - Jodie Comer, Anyu Taylor-Joy, Oliviju Colman, Ritu Oru...

U engleskim medijima o njoj pišu i govore u superlativima, a netko je čak ustvrdio da je Jasmina Vico “game changer” u svijetu ljepote. Veliki je to kompliment za svaku osobu koja se bavi kozmetologijom, a pogotovo za ženu iz Rijeke koja se kao strankinja i autsajderica uspjela nametnuti svojim znanjem i stručnošću u Londonu - gradu u kojem je nekoliko tisuća salona ljepote.

image
Jasmina Vico, vlasnica londonskog hit-salona.
VICO PRESS

Privukla najveće zvijezde

Kad je 2015. otvorila Vico Skin u rezidencijalnom Maryleboneu - u kući u kojoj je početkom 60-ih živio Paul McCartney i u kojoj je napisao legendarnu pjesmu “Yesterday” - k njoj je na tretmane krenula Jodie Comer, tada glumica u usponu koja se u međuvremenu proslavila ulogom u TV serijalu “Ubijanje Eve”. Jodi je za sobom povukla cijeli niz glumica - od svoje partnerice u serijalu Sandre Oh i Anye Taylor-Joy, zvijezde “Daminog gambita”, pa sve do glumica iz novog Netflixovog hita “Bridgerton”.

image
Anya Taylor-Joy, glavna glumica u ‘Daminom gambitu’.
PROFIMEDIA

K Jasmini dolazi i pjevačica Rita Ora, obje kraljice Elizabete iz “Krune” - Claire Foy i Olivia Colman... No, i bez statusa “celebrity salona”, VicoSkin bi osvojio jednak broj klijenata - a dnevno ih bude desetak (u normalnim okolnostima, kad nije lockdown) - jer Jasmina je osmislila jedinstven koncept njege kože, koji kreće doslovce iz crijeva.

image
Zvijezde Netflixova hit-serijala ‘Bridgerton’ - Nicola Coughlan.
PROFIMEDIA
image
Polly Walker iz hit-serijala ‘Bridgerton’.
PROFIMEDIA

- Moja metodologija bazira se na zdravoj probavi, jer u crijevima se nalazi čak 80 posto imunoloških stanica, a time i na ublažavanje ili potpuno eliminiranje upalnih procesa u tijelu, koji utječu na zdravlje i izgled kože. Povremeni post dokazano na to djeluje pa to prakticiram posljednje četiri godine, a preporučujem i klijentima. Uz, naravno, primjenu kozmetičkih tretmana za koje smatram da će najbolje riješiti određeni problem - objašnjava Jasmina Vico, koja je iznimno ponosna na dva tretmana što ih je sama osmislila.

Stimulira kolagen i povećava elastičnost

VicoGlow daje onaj zdravi, mladenački sjaj - kakav je, primjerice, postigla na licu Phoebe Dynevor, zvijezde “Bridgertona” - a sastoji se od dubinskog čišćenja, masaže koja potiče limfnu drenažu te obilatog hidratiziranja. VicoGlow Laser pak djeluje na nekoliko razina istodobno, od stimulacije kolagena i povećanja elastičnosti, što rezultira čvršćom i zategnutijom kožom, do obnavljanja površine i ublažavanja crvenila.

image
Jasmina Vico osmislila je jedinstveni VicoSkin pristup, koji se bazira na postizanju zdravlja crijeva i na nekom od njenih tretmana.
VICO PRESS

No, Jasmina smatra da nije dovoljno “samo obaviti tretman”. Svaki njen klijent je projekt za sebe, za svakoga napravi detaljan plan rada i svakoga nastoji educirati.

- U radu mi je bitan konstantan dijalog s osobom kojoj trebam riješiti određeni problem, jer moram znati sve o njenom stilu života, izloženosti stresu, o prehrani, spavanju, tjelesnoj aktivnosti... Kozmetička industrija danas nudi nepregledno more proizvoda i laicima se teško snaći u tome pa mnogi koriste preparate koji nisu za njihovu kožu ili stavljaju na sebe previše toga, a moj je zadatak odrediti što je najbolje za njih - govori Jasmina Vico, čija je engleska avantura počela 1997., kad je iz rodne Rijeke i prvog radnog iskustva kod dermatologinje Vesne Utješinović Gudelj stigla u London.

Konstantna edukacija

No, nije odmah počela raditi u struci, nego u muzičkoj industriji, a vratila joj se 2007. kad se otvorio luksuzni hotel Shoreditch House - bila je u timu koji je postavio na noge tamošnji wellness centar Cowshed, a tamo je dobila priliku raditi s novom generacijom dermokozmetičkih proizvoda kao što je SkinCeuticals. Njihove proizvode koristi i danas u svom salonu, kao i ZO Skin te Valmont - ukratko, modernu kozmetiku koja djeluje na staničnoj razini.

image
Kozmetika s kojom radi Jasmina vrhunske je kvalitete.
SKIN CEUTICALS

- Kontinuirano se educiram u svom poslu od prvog dana, kad sam uzela kredit i otvorila VicoSkin. Nije bilo lako u početku, trebalo je stvoriti mrežu klijenata koji su malo po malo počeli pristizati, uglavnom po preporuci, a veliku ulogu u promociji je odigrao moj profil na Instagramu. Prve dvije godine radila sam sama, potom je stigla još jedna osoba koja radi tretmane lica te moja sestra blizanka Maša, moja desna ruka i menadžer salona. Još nekoliko ljudi radi “iza kulisa” na drugim projektima VicoSkina, jer, kako bih svojim klijentima mogla ponuditi holistički pristup, surađujem sa stručnjacima za akupunkturu, nutricionistima, naturopatima, dermatolozima... - opisuje Jasmina svoj koncept, koji je tako funkcionirao sve do lockdowna.

Proljetos, kad se u Velikoj Britaniji sve zatvorilo, krenula je s online konzultacijama za klijente, a istodobno se posvetila istraživačkom radu.

VicoSkin je zbog drugog lockdowna opet zatvoren pa uz svakodnevne konzultacije radi na novim projektima koje će predstaviti, kaže, tek kad budu gotovi.

image
Kozmetika koja djeluje na staničnoj razini i zato je Jasmina koristi u radu: ZO Skin i Valmont.
VICO PRESS

- U svemu tome - ističe - dobro je što se stignem posvetiti stvarima za koje prije nisam imala vremena: kuham, tri puta tjedno idem na reformer pilates, meditiram, odlazim u prirodu. I čekam da se situacija smiri kako bih nakon dugo vremena opet mogla doći u Rijeku gdje mi živi mama. Ona je vjerojatno zaslužna za moju posvećenost koži jer je mene i sestru odmalena učila da se “čuvamo sunca” i ljeti ne izlazimo iz kuće bez šilterice koja će nam zaštititi lice.

Kuća sa slavnim stanarom

Kuća u kojoj se nalazi Jasmina Vico Skin početkom šezdesetih je imala jednog slavnog stanara - Paula McCartneyja, koji je ondje živio s tadašnjom djevojkom Jane Asher i tamo je skladao legendarnu pjesmu “Yesterday”. Ulica Wimpole, u rezidencijalnom dijelu Londona Marylebone, danas je poznata po medicinskim uslugama, tamo su londonski zubari i brojne privatne prakse drugih specijalista, pa je to bila idealna lokacija za Jasmininu “kliniku” posvećenu zdravlju kože.

image
U kući u kojoj se danas nalazi Jasmina Vico Skin šezdesetih je živio Paul McCartney.
VICO PRESS

Kombinirajući profesionalnu kozmetiku i lasersku tehnologiju Jasmina kreira tretman za svakog klijenta pojedinačno, i sa svakim radi “jedan na jedan” - tako da dnevno uspije obraditi maksimalno deset klijenata.

Cijene njenih tretmana su “londonske” - od 250 funta naviše. Ipak, najtraženiji su anti-aging tretmani koji zahtijevaju upravo skupu lasersku tehnologiju: odstranjivanje tamnih pigmentacijskih mrlja i ožiljaka, proširene kapilare na licu, rozacea, stimuliranje kolagena radi vraćanja elastičnosti kože...

Linker
16. travanj 2024 09:03