Pogled ispod obrva

Jako iscrtane, tamne obrve su out, a svijetle i mekše varijante su in

Vodeći trend je slijediti prirodnu liniju dlačica iznad očiju bez pretjeranog sjenčanja i dorađivanja.

Američki supermodel Hailey Bieber (25) na društvenim mrežama ima milijunsku sljedbu koja se divi njezinu izgledu, osobito lijepim obrvama. Hailey ih pomno "uzgaja" i njeguje otkako ih je u tinejdžerskoj dobi toliko oštetila neumjerenim čupanjem da im je bio potreban dugotrajan oporavak. Sada pazi na svaku dlačicu, a pri šminkanju nastoji slijediti prirodnu liniju njihova rasta bez pretjeranog dorađivanja.

image

Brown balm kremasti balzam 180 kn Manuela Picard

PROMO

Povratak prirodi vodeći je trend u stiliziranju obrva. Sve više žena "skida" se s jako iscrtanih, tamnih obrva na svjetlije, vizualno mekše varijante. Traži se savršeno nesavršen izgled, dlačice se dotjeruju laganim začešljavanjem prema gore, uz suptilno stiliziranje gelom, olovkom ili maskarom. Dobra podloga za to može biti salonski tretman brow lift - poznat i kao lifting ili laminacija obrva - koja fino ističe prirodno guste obrve, a slabim i tankim obrvama daje puniji izgled. To je svojevrsna "trajna" što podiže dlačice te omogućuje njihovo začešljavanje u željenom smjeru. Laminacija se može provoditi s bojenjem obrva ili bez njega, a dlačice zadržavaju efekt liftinga šezdesetak dana.

image

Beauty Eyebrow Shaper set s tri britvice, 37 kn, Wilkinson Sword

PROMO

Samostalno uređivanje i sjenčanje obrva lakše je nego ikad zahvaljujući raznovrsnoj šminki specijaliziranoj baš za nanošenje na njihove dlačice, te priboru za precizno oblikovanje - od mini zrcala s vizualnim povećanjem i rasvjetom do šablona i trimera za preciznu izvedbu.

image

Brown Zings Pro paleta sa sjenilima i voskovima za oblikovanje, 329 kn

PROMO

TRIKOVI ZA PRIRODAN IZGLED

• Osobito su praktične olovke s četkicom - najprije začešljajte dlačice prema gore, potom obrve lagano popunite bojom u smjeru rasta dlačica, te naposljetku četkicom fino "izblendajte" boju.

image

Brown Zings Pro paleta sa sjenilima i voskovima za oblikovanje, 329 kn

PROMO

• Obrve će izgledati izražajnije uz pomoć gela u obliku maskare ili takozvanog sapuna, koji obično dolazi u kompletu s četkicom. Navlažite četkicu, prijeđite njome po sapunu i začešljate obrve u željeni oblik. Gelovi i sapuni dostupni su u bezbojnim i koloriranim verzijama.

image

Brown Zings Pro paleta sa sjenilima i voskovima za oblikovanje, 329 kn

PROMO

NJEGA OBRVA

Obrvama koje su prirodno rijetke, ili oslabljene uslijed prekomjernog čupanja ili zdravstvenih tegoba, godit će obnavljajući tretmani na bazi ulja i drugih biljnih esencija što osnažuju dlačice i potiču njihov rast. Najpraktičnije je nanijeti ih uvečer nakon čišćenja lica, na suhe obrve. Takva njega dobro dođe i nakon čupanja ili laminacije (liftinga) obrva.

image

Jessica Alba, čiji se brend Honest Beauty odnedavno može naći na hrvatskom tržištu, ponosi se obrvama

Linker
19. travanj 2024 21:20