LJEPOTA U VAŠIM RUKAMA

Iz osobnog iskustva: Poznate dame otkrivaju kako su u izolaciji njegovale i ukrotile kosu

Nakon karantene vjerojatno će biti teže dobiti termin kod frizera nego kod liječnika, a kako i dotad treba prikrivati izrast te krotiti kosu koja bez škara gubi formu, donosimo savjete stručnjaka i osobna iskustva poznatih dama...

Otkako se između klijenata i frizera ispriječio koronavirus, žene (a i muškarci) traže nove načine kako da im kosa i tijekom #ostajemdoma razdoblja bude uredna - nekima je najveći problem sijedi ili tamni izrast, drugima izgubljena forma frizure, trećima suhoća kose (što se prije rješavalo intenzivnim tretmanima u salonu)…

Američka glumica Jennifer Aniston nipošto ne želi dopustiti da njezini legendarni zlaćani pramenovi tijekom izolacijskog razdoblja odu u zaborav pa je u stalnom kontaktu sa svojim koloristom Michaelom Canaléom. Holivudski frizer nedavno je otkrio da joj šalje sve proizvode za kućnu upotrebu, ali da za njihovo korištenje ipak treba još jedan par ruku - pa joj je preporučio da pozove u pomoć neku od prijateljica. Canalé kaže da je sada, dok se saloni ponovno ne otvore, najbolje koristiti polutrajne boje za kosu.

- Nikako ne bih savjetovao puštanje sijedog izrasta. Polutrajne boje su privremeno rješenje jer nisu tako intenzivno pigmentirane kao trajne, ali će barem tonirati sijede. Kako kosa iznad čela drukčije apsorbira pigmente, boja na tom mjestu treba biti dvije nijanse svjetlija - kaže Canale, koji ženama s bojanom kosom savjetuje dodavanje nekog njegujućeg ulja u regenerator. Primjerice, tri do pet kapi arganova ulja u količinu regeneratora potrebnu za cijelu kosu.

Kako su to u izolaciji radile poznate dame, otkrile su za magazin Gloria.

Sandra Bagarić (46), operna pjevačica i glumica zagrebačkog kazališta Komedija

Mjesec dana prije izolacije dosta sam skratila kosu, tako da je sada zaista zdrava i ima dobru formu. Jedino sam se zeznula jer sam išla sama skraćivati šiške, ali dok izađemo iz karantene i svojih kuća - narast će. Kosa mi je inače suha i kovrčava, pa sad kad imam dovoljno vremena, nanosim na nju maslinovo ili bademovo ulje, koje držim cijeli dan, a njegujem je i kozmetičkim preparatima kojima me opskrbila moja dugogodišnja prijateljica i frizerka Evelin. Što se farbanja tiče, tu sam prava majstorica - ali samo za bojanje izrasta. Nadam se da će sve ovo brzo proći, da ćemo svi dobiti svoje živote natrag i da ću uskoro uživati kod Evelin u druženju, smijehu, s nekom novom bojom i frizurom.

zagreb 11.10.2019
Sandra Bagaric
foto vedran peteh
vedran peteh

Gina Victoria Damjanović (27), radijska voditeljica i pjevačica grupe Detour

U izolaciji sam se potpuno ulijenila pa što se kose tiče, činim samo ono najnužnije. Kako je kovrčava i vječno suha, nakon pranja stavljam hidratantnu masku Kevin Murphy, a na vrhove nanosim ulje. Velika je to promjena, jer prije bih u salon Fabula de Forma odlazila uvijek prije nastupa, jednom do dvaput tjedno. Veselim se što će mi u karanteni kosa narasti, a bojanje mi neće nedostajati - jer to radim samo jednom godišnje, kad mi naprave pramenove i preljev u boji mojeg izrasta.

frontbhdp
privatni album

Vanda Winter (35), glumica i solistica ansambla Komedije

Nažalost ili nasreću, nisam ‘sama svoj majstor’ za bojenje pa je sada moj izrast poveći i mogu reći da mi frizerski salon zbog toga posebno nedostaje. U normalnim okolnostima odlazila sam u salon jednom ili dvaput tjedno - nekad samo na frizuru, nekad na njegu, koja mi je potrebna jer mi je kosa zbog prirode posla stalno izložena termičkim obradama. Ili je natežu na četku, ili peglaju, kovrčaju... Sada se odmara, a od kozmetike koristim samo šampon, balzam i Nuxe ulje za vrhove koje je višenamjensko pa ga nanosim i na tijelo. Fenom osušim kosu samo pri tjemenu i puštam je da bude prirodna. Ništa neću poduzimati sama, bit će onako kako mi je dano!

zagreb 26.01.2018
Vanda Winter suprug ivan parlov i sin fabijan parlov
foto vedran peteh
Vedran Peteh

SAVJETI IZ SALONA

MASKE ZA KOSU stavljati nakon svakog pranja kose, oko 3 centimetra od korijena vlasi, a potom kosu omotati suhim ručnikom i ostaviti desetak minuta.

SKRAĆIVANJE ŠIŠKI radi se isključivo na suhu kosu i to samo po milimetar, laganim ubodima vrhova škara, nikako ne ravnim rezom. Da bi oni bili precizniji, za šiške možemo čak koristiti škarice za nokte.

SKRAĆIVANJE VRHOVA nikome se ne preporučuje. Da ne bi ispucali, treba ih njegovati hranjivim uljima: nanijeti navečer, omotati maramom kosu i oprati je ujutro. Ili nakon pranja staviti masku za hidrataciju u koju se doda nekoliko kapi bademovog ili kokosovog ulja. Fen jako isušuje kosu pa ga sada treba izbjegavati, kao i pegle za kosu. Ako baš želite valove, od svježe oprane kose ispletite pletenice i raspletite ih tek drugi dan.

PUNĐA ILI REP? Stezanje kose u bilo koji oblik repa štetno je za vlasište, bolje ju je omotati u meki čvor i pričvrstiti gumicom presvučenom tkaninom.


MUŠKE VEZE

In the wake of sweeping COVID-19 changes like social distancing and the shuttering of businesses, Americans are getting proactive with home haircuts. Wahl, the company that invented the first handheld electric clipper 101 years ago, is here to help with tips and tools.
Wahl Clipper Corporation

Otkako su zatvorene i brijačnice, popularni barber shopovi, u Americi je za 300 posto porasla prodaja električnih šišača! To su podaci tvrtke Wahl, iz koje je prije točno 101 godinu izašao prvi električni aparat za brijanje, a kasnije i za šišanje. I u Hrvatskoj je to tražena roba, pogotovo među poklonicima vojnički kratkih frizura, a novi model Rowenta Nomad (149 kn), dostupan u Pevexovim trgovinama i preko njihova web shopa, ima mogućnost podešavanja na čak 19 dužina reza. Upotreba je vrlo jednostavna, a na internetu postoje brojni savjeti i trikovi za oblikovanje frizure. Ne mora to biti nimalo stresno, štoviše, šišanje je prilika za jačanje veza između susjeda, prijatelja, muških članova obitelji...

Pročitajte i:

Kristina Šalinović oduševila fotografijama: Sređena tip-top nakon što je provela 50 dana u pidžami

Krik upomoć domaće glumice svi razumiju: Ona čeka samo na ovaj trenutak

Frizerka o najčešćim pogreškama svojih klijentica zbog kojih joj je telefon zvonio dan i noć

Linker
21. travanj 2024 17:02